Foto: AP/Scanpix

Pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs no Serbijas sestdien sasniedza Monreālas "Masters 1000" sērijas vīru vienspēļu turnīra finālu.

ATP ranga līderis ar 6-4, 6-4 uzveica francūzi Žeremī Šardī.

Pēc mača serbs medijiem atklāja, ka viņam spēlēt traucējis sajustais marihuānas aromāts, kas nācis no tribīnēm.

"Jūs nevariet iedomāties, cik slikti tas bija. Šķiet, ka pēc kāda brīža tas pazuda. Vienalga kas tas bija, viņš noteikti atradās kur septītajās debesīs," teica Džokovičs.

Savukārt otrā pusfinālā ar otro numuru izliktais skots Endijs Marejs ar 6-3, 6-0 viegli pieveica japāni Kei Nišikori, kurš izlikts ar ceturto numuru.

Kā zināms, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sev ļoti sekmīgā Monreālas "Masters 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā piektdien neizmantoja divas mačbumbas un ar rezultātu 7-5, 6-7 (7:9), 1-6 piekāpās Džokovičam.

Tomēr Gulbis nākamās nedēļas ATP rangā pakāpsies par aptuveni 20 pozīcijām, bet šī brīža pasaules labākais tenisists šogad joprojām piedzīvojis tikai trīs zaudējumus.

Šis Džokovičam ir pirmais turnīrs kopš Vimbldonas čempionāta, kurā viņš tika pie karjeras devītā "Grand Slam" titula. Šogad serbs visos "Grand Slam" turnīros aizkļuvis līdz finālam, uzvarot arī Austrālijā, bet Francijā titula mačā piekāpjoties šveicietim Stanam Vavrinkam. Tāpat viņš šogad triumfējis "Masters" turnīros Indianvelsā, Maiami, Montekarlo un Romā. Ātrāk par finālu Džokovičs šogad apstājies tikai vienā turnīrā - pašā gada sākumā notikušajās Dohas 250 punktu sacensībās, kur zaudēja ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!