Foto: AFP/Scanpix
Bijusī pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā Martina Hingisa atkal piedāvājusi savam tautietim, Šveices tenisistam Rodžeram Federeram kopā startēt 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, vēsta NBC.

"Viņa uzrunāja mani par spēlēšanu Rio jauktajā dubultspēlē, un es teicu, ka padomāšu," saka Federers. "Problēma pagaidām ir tā, ka es šobrīd nezinu, vai astoņu dienu laikā [Olimpiādē] varēšu spēlēt vienspēlēs, dubultspēlē un vēl jauktajā dubultspēlē. Ja piedalīties tajās visās, tas nozīmē 15 mači astoņās dienās. Man ir viss jāpārdomā un jāizvēlas, kas būs manas prioritātes."

Federers piedalījies četrās iepriekšējās olimpiskajās spēlēs, sākot ar Sidnejas Olimpiādi. 2008. gada spēlēs Pekinā šveicietis kļuva par olimpisko čempionu dubultspēlēs, bet 2012. gada Londonas spēlēs izcīnīja sudraba medaļu, vienspēļu turnīra finālā piekāpjoties mājiniekam Endija Marejam.

"Olimpiskās spēles ir pilnīgi atšķirīgas no visiem pārējiem turnīriem," atzīst Federers. "Par katru no tām, kurās piedalījos, varu pastāstīt stāstus, bet katrs no olimpiskajiem turnīriem man katrreiz deva pilnīgi jaunu pieredzi."

Martina Hingisa ar Federeru apsprieduši jauktā pāra izveidi jau uz Londonas olimpiskajām spēlēm, kur šī tenisa disciplīna pirmo reiz bija iekļauta spēļu programma, taču tas netika realizēts. Dubultspēlē Federers startēja kopā ar Stenu Vavrinku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!