Foto: AFP/Scanpix

Titulētās amerikāņu tenisa māsas Serēna un Venusa Viljamsas, kā arī vāciete Angelika Kerbere un Krievijas tenisiste Jeļena Vesņina otrdien iekļuva Vimbldonas čempionāta sieviešu vienspēļu pusfinālā.

Pasaules ranga līdere un seškārtējā Vimbldonas čempione Serēna Viljamsa ceturtdaļfināla mačā ar 6-4, 6-4 uzvarēja turnīrā ar 21.numuru izlikto Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas.

S.Viljamsa, kura aizstāv pērn izcīnīto titulu, desmito reizi karjerā iekļuva starp Vimbldonas pusfinālistēm.

"Aizvadīju labu spēli un kortā jutos ļoti labi," pēc cīņas sacīja pasaules tenisa pirmā rakete, kura mačā izdarīja 11 pretiniecei netveramas serves. "Zināju, ka man pretī ir ļoti laba tenisiste, tāpēc spēlei biju pilnībā koncentrējusies".

S.Viljamsa izcīnīja savu 302. uzvaru karjerā "Grand Slam" sacensībās, tagad no leģendārās Čehijas tenisistes Martinas Navrātilovas rekorda atpaliekot vien par četru panākumu tiesu. Tāpat S.Viljamsa ir divu uzvaru attālumā, lai izcīnītu savu 22."Grand Slam" titulu karjerā, atkārtojot vācietes Štefijas Grāfas atklātās ēras rekordu.

Tikmēr vecākā no māsām Viljamsām - Venusa, kura ir pieckārtēja Vimbldonas čempione, turnīra pusfinālā spēlēs pirmo reizi kopš 2009. gada, kad viņa zaudēja finālā. Ceturtdaļfināla cīņā pasaules ranga astotajā vietā esošā V.Viljamsa ceturtdaļfināla cīņā ar 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas (WTA 96.).

Zīmīgi, ka šī ir 11. reize, kad abas māsas Viljamsas vienā "Grand Slam" turnīrā ir iekļuvušas pusfinālā.

Viņas savā starpā var tikties vien finālā, jo pusfinālā S.Viljamsa spēlēs ar Vesņinu, bet V.Viljamsa ar Kerberi.

Vesņina (WTA 50.) sagādāja pārsteigumu, ceturtdaļfinālā ļoti pārliecinoši ar 6-2, 6-2 apspēlējot turnīrā ar 19.numuru izlikto slovākieti Dominiku Cibulkovu. Vesņina pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīru pusfinālu, jo līdz šim 29 gadus vecā tenisiste šāda līmeņa turnīros nebija tikusi tālāk par astotdaļfinālu.

Savukārt turnīra ar ceturto numuru izliktā Kerbere sīvā cīņā ar 7-5, 7-6 (7:2) pārspēja rumānieti Simonu Halepu, kurai turnīrā bija piektais numurs. Šogad Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējusī Kerbere, otro reizi karjerā spēlēs Vimbldonas pusfinālā, atkārtojot pirms četriem gadiem gūto sasniegumu.

Tikmēr vīriešu vienspēlēs otrdien līdz galam tika izspēlēta pēdējā astotdaļfināla cīņa, kura pirmdien netika pabeigta tumsas dēļ. Tajā divu čehu duelī Tomāšs Berdihs pārspēja Jirži Veseliju ar 4-6, 6-3, 7-6 (10:8), 6-7 (9:11), 6-3. Pirmie četri seti tika izspēlēti jau pirmdien, bet izšķirošais piektais otrdien. Ceturtdaļfinālā Berdihs tiksies ar francūzi Lukasu Puī.

Iepriekš Vimbldonas pirmo kārtu vienspēļu turnīros neizdevās pārvarēt Latvijas tenisistiem Ernestam Gulbim, Aļonai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai. Ostapenko piedalījās arī sieviešu dubultspēlēs, kur aizkļuva līdz trešajai kārtai, savukārt jauktajās dubultspēlēs viņa kopā ar austrieti Oliveru Maraku arī ir sasniegusi trešo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!