Foto: Reuters/Scanpix

Pazīstamās ASV tenisistes māsas Serēna un Venusa Viljamsas saņēmušas rakstisku atvainošanos no Krievijas Tenisa federācijas prezidenta Šamila Tarpiščeva par viņa aizvainojošajiem izteikumiem vietējā televīzijas raidījumā.

Kā ziņots, komentējot abu māsu Viljamsu fiziskās spējas, Tarpiščevs televīzijas ēterā viņas nosaucis par "brāļiem Viljamsiem", kā arī nodēvējis šo spēlētāju izskatu par atbaidošu. Par šādiem izteikumiem Tarpiščevs saņēma 25 000 dolāru (19 594 eiro) naudas sodu, kā arī viena gada diskvalifikāciju no Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) puses.

"Tarpiščevs ir vērsies pie mums ar atvainošanos. Tā bija rakstītā formā - ar viņu runājusi neesmu," izteicās Serēna Viljamsa, kura iepriekš Krievijas Tenisa federācijas prezidenta komentārus par sportistēm nosauca par aizskarošiem un veltīja atzinīgus vārdus WTA piešķirtajam sodam. "Viņa teiktais bija ļoti neiejūtīgs, izteikti dzimumdiskriminējošs un rasistisks. Tarpiščevs rīkojās kā huligāns."

Iepriekš tika ziņots, ka piemēroto sodu iespējams pārskatīt, ja Tarpiščevs publiski atvainotos.

Tarpiščevs ir arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) biedrs. Šī organizācija vērsusies pie Tarpiščeva, lai viņš izskaidro savus izteikumus.

Kā zināms, Serēna Viljamsa svētdien trešo reizi karjerā uzvarēja sezonas noslēguma turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!