Foto: AFP/Scanpix

Māsu Venusas un Serēnas Viljamsu tēvs un bijušais treneris svinīgā ceremonijā tiks uzņemts ASV tenisa Slavas zālē, ziņo Profesionālā sieviešu tenisa asociācija (WTA).

Pats nebūdams tenisists un bez iepriekšējas tenisa pieredzes, Ričards Viljamss savas meitas izaudzināja par izcilām tenisistēm un vadošajām spēlētājām.

"Nav iespējams izteikt vārdos, ko tēvs ir izdarījis manā un Serēnas labā," saka Venusa Viljamsa. "Viņš daudz devis arī tenisa attīstībai, mainījis šo spēli. Es viņam vienmēr būšu pateicīga, un priecājos, ka viņam ir izrādīts šāds gods."

Pirms nedēļas 75 gadus vecais Viljamss tika uzņemts arī Melnādaino tenisa Slavas zālē ("Black Tennis Hall of Fame"), kas atrodas Atlantā.

Abas māsas Viljamsas ir bijušas pasaules pirmās raketes godā, un pa abām viņas izcīnījušas 30 "Grand Slam" turnīru uzvaras vienspēlē – Serēna 23 reizes, Vīnusa septiņas, kā arī 14 reizes "Grand Slam" turnīros viņas uzvarējušas dubultspēlē. Tāpat māsām ir divas olimpiskās zelta medaļas vienspēlē un trīs - dubultspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!