Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas tenisists Daniils Medvedevs piektdien demonstrēja augstu spēles kvalitāti visa mača garumā un sasniedza "Australian Open" finālu otro gadu pēc kārtas.

Otrajā "Australian Open" pusfinālā Medvedevs ar rezultātu 7-6 (7:5), 4-6, 6-4, 6-1 divarpus stundu laikā pārspēja Stefanu Cicipu no Grieķijas. Šajā turnīrā Medvedevs pēc Novāka Džokoviča neielaišanas Austrālijā ir galvenais favorīts, bet Cicips bija izlikts ar ceturto numuru.

Mača pirmajā daļā abi tenisisti spēlēja ļoti līdzīgi, abiem apmainoties ar sīvā cīņā uzvarētiem setiem. Medvedevs šajā mačā pēc zaudēta otrā seta zaudēja savaldīšanos, pārtraukumā agresīvi pārmetot galvenajam tiesnesim, ka pretinieks grieķis Stefans Cicips nesaņem aizrādījumus par runāšanu ar savu treneri. Pēc mača Medvedevs atzina, ka tā bija kļūda, jo bieži pēc šādas nesavaldīšanās viņš zaudējis spēles.

Noslēdzošajos divos setos Medvedevs spēlēja ļoti augstā līmenī. Trešajā setā viņš lauza pretinieka servi, bet ceturtajā setā Cicips vairs nespēja turēt līdzi tam tempam, ko piedāvāja krievs.

Medvedevs finālā pret Rafaelu Nadalu cīnīsies par savu otro "Grand Slam" čempionu titulu. Pērn viņš par čempionu kļuva "US Open" turnīrā. Kopumā šī līmeņa turnīros viņš finālā spēlēs ceturto reizi.

Aizvadītajā sezonā "Australian Open" finālā Medvedevs piekāpās Novākam Džokovičam.

Nadals 29. reizi karjerā sasniedzis "Grand Slam" turnīra finālu un sesto reizi spēlēs "Australian Open" finālā. Spānis var kļūt par pirmo tenisistu sporta vēsturē, kurš izcīnījis 21 "Grand Slam" titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!