Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas tenisists Daniils Medvedevs svētdien, 12. septembrī, triumfēja ASV atklātajā čempionātā, izcīnot savu pirmo "Grand Slam" titulu karjerā.

Finālā Medvedevs 135 minūšu laikā ar 6-4, 6-4, 6-4 pieveica pasaules pirmo raketi Novāku Džokoviču, liedzot serbam tikt pie kārotā "Grand Slam" – uzvarām visos četros lielajos turnīros vienā kalendārajā gadā.

Medvedevs jau pirmajā geimā lauza pretinieka servi, lai gan Džokovičs bija vadībā ar 40-15. Pirmā seta turpinājumā Krievijas tenisists, kurš "US Open" bija izlikts ar otro numuru, vadību neizlaida no rokām, uzvarot setu ar 6-4. Otrajā setā Medvedevs pretinieka servi lauza piektajā geimā, brīdi vēlāk panākot 4-2 un tad arī noslēdzot uzvaru setā ar 6-4.

Trešā seta sākumā Medvedevs divas reizes lauza Džokoviča serves geimu, panākot 4-0. Lai gan Džokovičs spēja sadeldēt starpību līdz 4-5, desmitajā geimā Medvedevs nosargāja savu servi, triumfējot "US Open".

Džokovičs šogad bija uzvarējis Austrālijas atklātajā čempionātā, "French Open" un Vimbldonā, bet uzvarot "US Open" būtu izcīnījis lielo "Grand Slam", kas pēdējo reizi vīriešu vienspēlēs 1969. gadā padevās Rodam Leiveram. Tāpat uzvaras gadījumā Džokovičš kļūtu par "Grand Slam" tituliem bagātāko tenisistu vēsturē. Šobrīd mūsdienu tenisa lielajam trijniekam – Džokovičam, Rodžeram Federeram un Rafaelam Nadalam – ir pa 20 tituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!