Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas tenisists Daniils Medvedevs ar pārliecinošu sniegumu piektdien iekļuva "Australian Open" finālā, pusfināla mačā ar rezultātu 6-4, 6-2, 7-5 pārspēja Grieķijas sportistu Stefanu Cicipu.

Pasaules rangā ceturtajā vietā esošajam Medvedevam vajadzēja divas stundas un 11 minūtes, lai gūtu uzvaru mačā pret ranga piektajā vietā esošo Cicipu. "Australian Open" finālā svētdien Medvedevs spēkosies ar serbu Novāku Džokoviču, kurš ir astoņkārtējais turnīra uzvarētājs.

Pirmajos divos setos Medvedevs kortā darbojās ar diezgan lielu pārsvaru. Pirmajā setā viņš pretinieka servi lauza pie rezultāta 2-2, bet otrajā setā viņš geimu pie Cicipa serves uzvarēja divas reizes. Trešajā setā Cicips atspēlējās no rezultāta 1-3, tomēr Medvedevs galotnē nospēlēja aukstasinīgāk un guva uzvaru mačā.

"Tas nebija viegli, jo redzēju Cicipa spēli pret Rafaelu Nadalu, un mūsu mačs bija ļoti līdzīgs. Es biju nedaudz nobijies un sasprindzis, jo šis bija "Grand Slam" pusfināls. Nebija viegli, bet esmu priecīgs, ka spēju pagriezt savu spēli, īpaši saspringtākajos momentos. Es mēģināju trāpīt "eisus" un gūt "tīros" punktus. Esmu priecīgs par savām servēm. Nepieņēmu pārāk daudz sliktus lēmumus, izņemot tajā geimā, kurā zaudēju savu servi," pēc spēles intervijā teica Medvedevs.

Medvedevs otro reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" turnīru finālā, iepriekš viņš to paveica 2019. gada "US Open" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!