Foto: Reuters/Scanpix

Meldonija daudzums Krievijas tenisistes Marijas Šarapovas analīzēs bijis pārāk ievērojams, lai tiktu pārtraukta ar viņu saistītā dopinga lieta, atklājis Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) nākamais ģenerāldirektors Olivjē Nigli, vēsta ''R-Sport''.

Piecu ''Grand Slam'' turnīru uzvarētāja Šarapova 7. martā īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja, ka Austrālijas atklātā čempionāta laikā janvārī ņemtajās analīzēs atklāts meldonijs, kas sportā kopš 1. janvāra ir aizliegts.

Kopš 12. marta Šarapova atstādināta no sacensībām. Nesen WADA paziņoja, ka līdz 1. martam ņemtās analīzēs meldonija daudzums viens mikrograms vienā mililitrā tiks uzskatīts par pieļaujamu.

''Ievērojot meldonija daudzumu viņas [Šarapovas] analīzēs lietas pārtraukšana netiek izskatīta,'' sacīja Nigli, kurš stāsies amatā 1. jūlijā.

Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) prezidents Devids Hagertijs agrāk bija izteicies, ka lēmums Šarapovas dopinga lietā varētu tikt pieņemts jūnijā.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā Šarapova patlaban ieņem devīto vietu.

Pēc WADA paziņojuma par noteikumu mīkstināšanu ir attaisnoti jau vairāk nekā desmit sportisti, kuru organismā bija atklāts meldonijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!