Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālistēm trešdien kļuva Spānijas tenisiste Garvīne Mugurusa un rumāniete Simona Halepa.

Ceturtdaļfinālā ar trešo numuru izliktā Mugurusa ar rezultātu 6-2, 6-1 stundas un desmit minūšu ilgā cīņā sagrāva krievieti Mariju Šarapovu, kura ir divkārtēja "French Open" čempione un šogad izlikta ar 28. numuru.

"Esmu ļoti apmierināta, jo labi spēlēju pret bijušo čempioni. Man bija jāparāda labs tenis. Ceturtdaļfinālā spēlēt nav viegli, tāpēc esmu priecīga par savu sniegumu. Ar katru spēli kļūst grūtāk, bet man patīk izšķirošās spēles," pēc panākuma sacīja Mugurusa.

Pusfinālā Mugurusas pretiniece būs turnīra galvenā favorīte un ranga līdere Simona Halepa. Rumāniete savā ceturtdaļfināla spēlē trijos setos ar 6-7 (2:7), 6-3, 6-2 pieveica vācieti Angeliku Kerberi.

Līdz ar to Halepa Francijas atklātā čempionāta pusfinālā iekļuvusi trešo reizi karjerā. Pērn viņa finālā piekāpās Latvijas tenisistei Jeļenai Ostapenko, kura šogad no turnīra izstājās jau pirmajā kārtā.

Otrā pusfinālā cīnīsies amerikānietes Medisone Kīza un Sloeina Stīvensa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!