Foto: AFP/Scanpix

Pārliecinoši Austrālijas atklāto tenisa čempionātu pirmdien Melburnā uzsāka pērnā gada "Australian Open" fināliste Na Li un baltkrieviete Viktorija Azarenka.

Na Li tieši pēc starta Melburnas kortos, tiekot līdz finālam, sāka savu labāko gadu līdz šim karjerā. "Australian Open" finālā 2011.gadā ķīniete piekāpās Kima Klijstersai. Šogad Na Li savu gājienu Melburnas kortos pirmdien uzsāka ar uzvaru pār Kazahstānas tenisisti Kseniju Pervaku ar 6-3, 6-1.

Šogad Na Li un Klijstersas ceļi var krustoties vēl ātrāk, jo abas ir ielozētas vienā izspēles "zarā", kurā ir arī pasaules ranga līdere Karolīne Vozņacki.

Klijstersa arī pirmdien svinēja uzvaru, gan grūtākā cīņā. Beļģiete ar 7-5, 6-1 pārspēja portugālieti Mariju Žao Kēleri.

Tikmēr savu uzvaru gājienu turpināja Azarenka, kas ar 6-1, 6-0 pieveica Hīteru Vatsoni, izcīnot 12.uzvaru pēc kārtas. Azarenka ir viena no sešām tenisistēm, kura kandidē uz pasaules pirmās raketes godu, atkarībā no snieguma "Australian Open".

Vēl sieviešu turnīrā pirmo kārtu pārvarēja izsētās Agņeška Radvanska, Frančeska Skjavone, Pena Šuai, Daniela Hantuhova, Jūlija Gērgesa un Anavela Medina Garigesa, bet pirmajā kārtā nācās izstāties itālietei Flaviai Penetai (turnīra 19.numurs), Lūsijai safarovai (24.numurs) un Janīnai Vikmaijerei no Beļģijas (28.numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!