Foto: EPA/LETA
ATP ranga līderim Rafaelam Nadalam ceturtdien smaga izvērtās arī Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra otrās kārtas spēle.

Ar pirmo numuru izliktais spānis tikai ar 7-5, 6-3, 7-6 (7:4) pieveica savu tautieti Pavlo Anduharu, kurš ATP rangā atrodas 48.pozīcijā.

Mača sākumā Nadals lauza pretinieka servi sestajā geimā. Anduhars spēja atspēlēties, tomēr 12.geimā Nadals vēlreiz lauza viņa servi, uzvarot pirmo setu ar 7-5.

Otrā seta sākumā Anduhars nokļuva zaudētājos ar 0-2, tomēr uzreiz spēja atspēlēties un panāca 2-2. Astotajā geimā Nadals vēlreiz lauza sava tautieša servi, mirkli vēlāk uzvarot setā ar 6-3.

Visdramatiskākais bija trešais sets, kurā Anduhars divas reizes lauza ATP ranga līdera servi, izvirzoties vadībā ar 5-1. Tomēr vēlāk viņš neizmantoja četras setbumbas, Nadals atguva psiholoģisko pārliecību un panāca izlīdzinājumu 5-5. Tāpēc cīņas uzvarētājs bija jānoskaidro taibreikā, kurā Nadals spēja panākt vadību ar 5:1. Anduhars vēl pietuvojās līdz 4:5, tomēr neko vairāk paveikt nespēja un zaudēja ar 4:7.

Nākamajā kārtā pieckārtējais turnīra čempions, kurš šajā turnīrā savas karjeras laikā uzvarējis 39 spēlēs, bet zaudējis tikai vienā, spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo horvātu Antonio Veiču, kurš otrajā kārtā ar 3-6, 6-2, 7-5, 3-6, 6-1 negaidīti pieveica ar 28.numuru izlikto krievu Nikolaju Davidenko.

Kā ziņots, smaga cīņa Nadalam bija arī pirmajā kārtā, kurā viņš tikai ar 6-4, 6-7 (2:7), 6-7 (2:7), 6-2, 6-4 pārspēja augumā raženo ASV pārstāvi Džonu Isneru.

Šajā turnīrā Nadals lūko tikt pie sava sestā Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja titula, tādējādi atkārtojot Bjerna Borga rekordu.

Pie uzvarām trijos setos ceturtdien tika citi favorīti - ar ceturto numuru izliktais skots Endijs Marejs ar 7-6 (7:3), 6-4, 7-5 pieveica itāli Simoni Bolelli, bet turnīra piektā rakete Robins Sēderlings ar 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja spāni Alvertu Ramosu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!