Foto: AP/Scanpix/LETA

Titulētais Spānijas tenisists Rafaels Nadals pirmdien 12. reizi iekļuva Francijas atklātā čempionāta vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā, atkārtojot Novaka Džokoviča rekordu, ko serbu tenisists sasniedza svētdien.

Astotdaļfināla mačā ATP vienspēļu ranga līderis Nadals ar rezultātu 6-3, 6-2, 7-6 (7:4) apspēlēja 70. vietā esošo vācieti Maksimiljanu Martereru.

Līdz ar to Nadals Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuva 12. reizi karjerā, tāpat kā Džokovičs. Šī kopumā ir 35. reize "Grand Slam" turnīros, kad Nadals ir ticis līdz ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā Nadals mērosies spēkiem ar ranga 12. numuru Djego Švarcmanu no Argentīnas, kurš pirmdien ar rezultātu 1-6, 2-6, 7-5, 7-6 (7:0), 6-2 apspēlēja ranga septītajā vietā esošo Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sportistu Kevinu Andersonu un atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu "Grand Slam" sacensībās.

Spānijas tenisists ir visu laiku dominējošākais spēlētājs Francijas atklātajā čempionātā, kopš 2005. gada uzvarot desmit turnīros. Vēl viņa kontā ir viena uzvara Austrālijas atklātajā čempionātā, trīs panākumi ASV atklātajā čempionātā un divi triumfi Vimbldonas turnīrā.

Smagā piecu setu cīņā ceturtdaļfinālu pārvarējis horvāts Marins Čiličs, kurš ar 6-4, 6-1, 3-6, 6-7 (4:7), 6-3 uzvarēja itāli Fabio Fonjīni.

Čiličs, kurš 2014.gadā uzvarēja ASV atklātajā čempionātā, droši uzvarēja pirmos divus setus un tuvojās panākumam visā mačā, tomēr Fonjīni parādīja raksturu un atspēlējās, dueli novedot līdz izšķirošajam setam, kurā gan horvāts ņēma virsroku.

Horvātijas tenisists Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuvis otro gadu pēc kārtas.

Ceturtdaļfinālā Čiličs spēkosies ar slaveno argentīnieti Huanu Martinu del Potro, kurš izlikts ar piekto numuru un kurš savā astotdaļfināla duelī droši ar 6-4, 6-4, 6-4 uzvarēja amerikāni Džonu Isneru.

Del Potro Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuvis pirmo reizi kopš 2012.gada. Zīmīgi, ka viņš Čiliču no 12 savstarpējiem dueļiem uzvarējis desmit reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!