Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spānijas tenisa zvaigzne Rafaels Nadals ceturtdien pauda savu nostāju, ka planētas pirmajai raketei vīriešu tenisā Novakam Džokovičam ir jāsaprot sekas un risks tam, ka viņš nav vakcinējies.

Jau ziņots, ka Džokovičs trešdien ieradās Melburnā, kur varasiestādes konstatēja kļūdu viņa vīzas pieteikumā. Austrālijas mediji ziņoja, ka Džokovičs pametīs valsti, bet tajā pat laikā viņa advokāti mēģinās pārsūdzēt lēmumu.

Pats Nadals pagājušajā mēnesī bija inficējies ar Covid-19 vīrusu pēc atgriešanās no Abū Dabī, kur viņš piedalījās paraugturnīrā.

"Man nācās iet cauri Covid-19 saslimšanai kaut arī biju divreiz vakcinējies. Un, ja tu esi vakcinējies, tad nerodas problēmas ar spēlēšanu šeit [Austrālijā]," teica Spānijas tenisists pēc uzvaras pirmajā ATP turnīra mačā kopš augusta.

Nadals, kurš sāka Melburnas "Summer Set" turnīru no otrās kārtas, ceturtdien astotdaļfinālā ar 6-2, 7-5 pārspēja Lietuvas tenisistu Ričardu Beraņķi (ATP 104.).

"Pašlaik skaidrs ir tas, ka, esot vakcinētam, var spēlēt "Australian Open" un jebkur citur, un, manuprāt, pasaule jau ir pietiekoši cietusi, lai tomēr varētu sekot noteikumiem," piebilda Nadals.

Spānijas tenisists norādīja, ka Džokovičs ir pieņēmis pats šādu lēmumu un tagad viņam ir jāstājas pretī sekām. "Protams, man nepatīk šī situācija, bet viņš zināja noteikumus jau daudzus mēnešus pirms turnīra," teica Nadals.

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala "Grand Slam" titulētāko tenisistu godu - viņiem katram ir pa 20 trofejām.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - norisināsies no 17. līdz 30.janvārim.

Publicēta: 06.01.2022

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!