Foto: Reuters/Scanpix

Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmo finālistu ceturtdien kļuva spānis Rafaels Nadals, kurš aizraujošā cīņā pieveica šveicieti Rodžeru Federeru.

Ilgi gaidītajā divu bijušo pasaules ranga līderu duelī spānis atspēlējās pēc zaudēta pirmā seta un uzvarēja četru setu cīņā ar 6-7 (5:7), 6-2, 7-6 (7:5), 6-4, otro reizi karjerā iekļūstot "Australian Open" finālā. Tagad finālā svētdien Nadals tiksies ar pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču vai britu Endiju Mareju, kuri pusfināla spēli aizvadīs piektdien.

Nadals un Federers kopš 2005.gada Francijas atklātā čempionāta nevienā no "Grand Slam" turnīriem nebija tikušies jau pusfinālā, tāpēc tenisa līdzjutēji ar nepacietību gaidīja divu izcilo tenisistu cīņu. Līdz ar izstāšanos Federers nepapildinās savu "Grand Slam" panākumu sarakstu – šveicietis ir triumfējis 16 "Grand Slam" turnīros, taču pagaidām pēdējo lielo titulu viņš ieguva 2010.gada "Australian Open".

Nadals Melburnas kortos nepārspēts bija 2009.gadā, kad arī līdz šim vienīgo reizi spēlēja "Australian Open" finālā. Pēc triumfa nākamajos divos gados Nadals izstājās jau ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!