Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slavenais spāņu tenisists Rafaels Nadals nolēmis atteikties no dalības sezonas noslēguma turnīrā "ATP Finals", jo izvēlējies veikt potītes operāciju, kas priekšlaicīgi liek noslēgt šo sezonu, sociālajos tīklos pavēstījis sportists.

Līdz ar to planētas otrā rakete Nadals nepiedalīsies ATP sezonas noslēguma jeb "ATP Finals" turnīrā.

Spānim ir nepieciešama labās potītes operācija, kā arī viņš vēl nav atguvies no vēdera muskuļu problēmām, kā dēļ viņš nepiedalījās aizvadītajā Parīzes "Masters 1000" sērijas turnīrā, zaudējot arī savu ranga pirmās raketes godu.

"ATP Finals" noslēguma turnīrs Londonā sāksies svētdien, bet noslēgsies pēc nedēļas. Tajā piedalīsies astoņi pasaules rangā visaugstāk esošie tenisisti.

"Darīju visu iespējamo, lai sezonas noslēgumā būtu labā fiziskajā kondīcijā un varētu piedalīties gan Parīzes gan Londonas turnīros," sociālajos tīklos rakstīja Nadals. "Vadījos pēc plāna un tiešām ļoti vēlējos spēlēt, tomēr vēdera problēmu dēļ nepiedalījos Parīzes "Masters", bet potītes trauma man neļaus spēlēt arī noslēguma turnīrā."

Nadals gan pauda, ka problēmas ar potīti viņam bija iepriekš, tomēr, ņemot vērā, ka šobrīd ir arī vēdera problēmas, viņš nolēmis pilnīgi savest kārtībā veselību, lai turpmāk varētu mazināt traumu risku. "Ceru būt labākajā kondīcijā nākamsezon."

Spānim septembrī bija arī ceļgala savainojums, kura dēļ viņš nepiedalījās oktobra pirmajā pusē notikušajos turnīros Pekinā un Šanhajā.

Nadals šosezon izcīnījis piecus ATP titulus, no kuriem viens ir "Grand Slam", bet trīs — "Masters 1000" raudzes tituli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!