Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālu ceturtdien sasniedza galvenais favorīts Rafaels Nadals, kurš "Grand Slam" turnīra pusfinālā spēlēs jau 27. reizi.

Pārceltajā ceturtdaļfināla spēlē ar pirmo numuru izliktais Nadals ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 pārspēja Argentīnas sportistu Djego Švarcmanu, kurš bija izlikts ar 11. numuru. Šis mačs trešdien tika pārtraukts lietus dēļ, kad Švarcmans bija vadībā ar 6-4, 3-5. Ceturtdien Nadals jau uzreiz kontrolēja notikumus kortā un pārliecinoši sasniedza pusfinālu.

"Māla karalis" Nadals "French Open" turnīrā uzvarējis desmit reizes, bet kopumā viņa kontā 16 "Grand Slam" tituli.

Pusfinālā Nadals spēlēs pret Huanu Martinu del Potro no Argentīnas, kurš 7-6 (7:5), 7-5, 3-6, 7-5 nepilnu četru stundu ilgā cīņā pārspēja turnīra trešo raketi Marinu Čiliču no Horvātijas. Del Potro šajā turnīrā izlikts ar piekto numuru.

Del Potro pusfināla sasniegšana ir atkārtots labākais rezultāts "French Open", un šo turnīra fāzi viņš sasniedza arī 2009. gadā.

Iepriekš pusfinālā sensacionāli iekļuva itālis Marko Čekinato, kurš ceturtdaļfinālā pārspēja bijušo pasaules pirmo raketi Novāku Džokoviču. Itālis pusfinālā tiksies ar austrieti Dominiku Tīmu, kurš ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 6-4, 6-2, 6-1 uzvarēja Vāciju pārstāvošo Aleksandru Zverevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!