Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas tenisists Rafaels Nadals (ATP 5.) trešdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas spēlē, saglabājot cerības jau 21. reizi karjerā kļūt par "Grand Slam" turnīra čempionu, raksta medijs BBC.

Nadals ar rezultātu 6-2, 6-3, 6-4 pieveica vācieti Janniku Hanfmanu (ATP 126.), kurš čempionātā piedalījās, pateicoties izkļūšanai no kvalifikācijas turnīra.

Spānijas tenisists spēles laikā izpildīja 30 netveramus sitienus, kā arī tika pie 16 breikbumbām, no kurām viņš gan izmantoja tikai četras. Tādējādi sportists turpinājis pārliecinošo atgriešanos laukumā pēc pēdas operācijas, kas viņam aprāva 2021. gada sezonu.

"Es uzspēlēju golfu. Man nekad nav paticis iet uz svaru zāli," medijs BBC citē Nadalu, kurš pajokoja, atbildot uz jautājumu par fiziskās formas uzturēšanu.

Īsi pirms "Australian Open" 35 gadus vecais spānis uzvarēja turnīrā Melburnā. Tā viņam bija atgriešanās laukumā un pirmais turnīrs kopš 2021. gada augusta.

Nākamajā kārtā Nadals tiksies ar Krievijas sportistu Karenu Hačanovu (ATP 30.) vai Francijas pārstāvi Benžamenu Bonzi (ATP 63.).

Spānijas tenisists Pablo Karenjo Busta (ATP 21.) trešdien ar rezultātu 6-3, 6-7 (6:8), 7-6 (7:3), 3-6, 6-4 pieveica Nīderlandes sportistu Talonu Grīkspūru (ATP 62.). Uzvaru svinēja arī viņa tautietis Karloss Alkarass (ATP 31.), kurš ar 6-2, 6-1, 7-5 pārspēja serbu Dušanu Lajoviču.

Savukārt ASV servju meistars Railijs Opelka (ATP 29.) ar rezultātu 6-4, 6-3, 7-6 (7:4) pieveica vācieti Dominiku Kepferu (ATP 53.).

Nadals, kurš uzvarējis vienā no pieciem "Australian Open" fināliem, starp šī gada čempionāta dalībniekiem ir vienīgais bijušais čempions. Pirms turnīra no Austrālijas deportēts tika Novaks Džokovičs, bet pēc operāciju veikšanas laukumā vēl nav atgriezušies Rodžers Federers un Stans Vavrinka.

Novaks Džokovičs, Rodžers Federers un Rafaels Nadals visi uzvarējuši pa 20 "Grand Slam" turnīriem. Nadals saglabā iespēju kļūt par "Grand Slam" čempionu titulu rekorda īpašnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!