Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais spāņu tenisists Rafaels Nadals piektdien Londonā notiekošā ATP sezonas noslēguma turnīra mačā ar 6-7 (2:7), 6-3, 6-4 pārspēja tautieti Davidu Ferreru, tiekot pie trešās uzvaras tikpat mačos.

Lai gan ar piekto numuru izliktais Nadals pirms šīs spēles jau bija nodrošinājis vietu pusfinālā, viņš pēc pirmā zaudētā seta nepadevās un atspēlējās, vēlāk gūstot uzvaru arī visā cīņā, kas ilga divarpus stundas.

Tikmēr ar septīto numuru izliktajam Ferreram šis turnīrs ir noslēdzies, jo Spānijas sportists piedzīvoja zaudējumus visos trijos mačos.

Nadals šosezon aizvada vienu no neveiksmīgākajiem gadiem karjerā un jau piedzīvojis 19 zaudējumus, tomēr kopš zaudējuma ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā viņa sniegums ir uzlabojies.

Nadals sezonas noslēguma turnīrā piedalās septīto reizi, tomēr līdz šim viņam nav izdevies sacensībās triumfēt - spānis ir 2010. un 2013.gada finālists.

Vēlāk B apakšgrupas ietvaros savstarpēju maču piektdien aizvadīs arī brits Endijs Marejs un Stans Vavrinka no Šveices. Tieši šo abu sportistu duelī noskaidrosies, kurš grupā ieņems otro vietu un iekļūs pusfinālā, kur kādu no viņiem jau gaida leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr Nadals pusfinālā tiksies ar pasaules pirmo raketi serbu Novāku Džokoviču.

A apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs labākais bija Federers, bet otro vietu ieņēma Džokovičs, kam divi panākumi. Trešais ar vienu uzvaru bija japānis Kei Nišikori, kamēr ceturto vietu ieņēma čehs Tomāšs Berdihs, kurš turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem.

ATP sezonas noslēguma turnīrā sacenšas astoņi šī brīža pasaules labākie tenisisti. Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divi labākie tenisisti iekļūs pusfinālā.

Visvairāk uzvaru ATP sezonas noslēguma turnīros ir izcīnījis Federers, kuram seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir četri sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos trīs gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

Nākamajā nedēļā Marejam plānota dalība Deivisa kausa finālā, kurā Lielbritānija viesos tiksies ar Beļģiju. Turklāt, ja sezonas noslēguma turnīrā cīņas notiek uz cietā seguma, Deivisa kausā tenisisti sacentīsies uz māla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!