Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Pasaules tenisa zvaigznes Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs pēc savstarpējā Francijas atklātā tenisa čempionāta dueļa neslēpa pārdomas, ka viņu mačs noslēdzies pārāk vēlu.

Ziņots, ka Nadals otrdien ceturtdaļfināla spēlē četros setos pieveica Novaku Džokoviču. Spēle noslēdzās pulksten 1.15, vairākiem skatītajiem tribīnes pametot jau pirms mača beigām, jo temperatūra nokrita līdz 10 grādiem pēc Celsija.

Abiem tenisistiem pēc spēles tika vaicāts, vai viņi spēlējuši pārāk vēlā stundā. "Bez šaubām," atbildēja Nadals. "Saprotu, ka televīzija maksā daudz naudas, bet mums jāatrod līdzsvars."

Novaks Džokovičs piekrita savam sāncensim. "Raidorganizācijas nosaka, vai tas būs nakts mačs, dienas mačs. Viņi dod naudu. Viņu izlemj. Viedokļi par spēlēm naktī atšķiras. Domāju, ka spēles sākas pārāk vēlu. Taču atkal jāsaka, ka to nosaka televīzija. Tādā pasaulē mēs dzīvojam."

Lai gan togad skatītājiem Covid-19 ierobežojumu dēļ nebija pilnīga brīvība apmeklēt spēles, "French Open" nakts spēļu koncepciju pirmoreiz izveidoja 2021. gada turnīram. Šīs spēles sākas pulksten 20.45 un Francijā tiek translētas "Amazon Prime" platformā.

Otrdien aizvadītā Nadala un Džokoviča mača izskaņa kļuva par otro vēlāko "French Open" turnīru vēsturē. 2020. gadā Nadals un Itālijas tenisists Janniks Sinners savu dueli noslēdza 11 minūtes vēlāk.

Bijusī tenisiste Amēlija Moresmo, kura pirmo gadu strādā par "French Open" turnīra direktori, arī izteica savu viedokli par nakts spēļu tematu. "Mācos daudz lietu par turnīra kalendāra plānošanu. Tik vēlu aizvadītas spēles patiešām raisa dažus jautājumus. Atklāti sakot, es par to arī aizdomājos."

"Mums turnīra beigās būs sēde, kurā varēs sniegt atsauksmes, bet kopumā ir tikai desmit nakts spēles," piebilda Moresmo. Francūziete arī atbildēja uz kritiku, ka sievietes aizvada krietni mazāk nakts spēļu, norādot uz lielāku skatītāju interesi par vīriešu turnīra mačiem.

Nadals, kurš tiecas jau pēc 14. čempiona titula "French Open" čempionātā, piektdien pusfinālā spēlēs pret Vācijas pārstāvi Aleksandru Zverevu (ATP 3.). Jau ziņots, ka Zverevs otrdien aizraujošā duelī četros setos pieveica Nadala tautieti Karlosu Alkarasu (ATP 6.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!