Foto: EPA/LETA
Pēc izstāšanās no WTA sezonas noslēguma turnīra Dohā piektdien negaidīti par profesionālās tenisistes karjeras beigšanu paziņoja krieviete Jeļena Dementjeva.

Dohā notiekošajā turnīrā Dementjeva ar 4-6, 2-6 piekāpās itālietei Frančeskai Skjavonei, zaudējot cerības iekļūt pusfinālā. Uzreiz pēc spēles Dementjeva savā uzrunā šokēja līdzjutējus, paziņojot par karjeras beigšanu.

"Vēlētos pateikties visām tenisistēm par doto pieredzi un brīnišķīgajiem mirkļiem. Šis ir emocionāls brīdis. Gribu pateikties visiem līdzjutējiem pasaulē un īpaši fanu klubam, kas vienmēr mani atbalstīja – gan grūtos brīžos, gan uzvaru gadījumos," savā emocionālajā uzrunā teica Dementjeva.

29 gadus vecā Dementjeva profesionālās tenisistes karjerā aizvadīja 12 gadus. Veiksmīgākais viņai bija 2004.gads, kad viņa tika līdz "French Open" un "US Open" fināliem, taču karjeras laikā viņa tā arī nevienu "Grand Slam" titulu neieguva. Kopumā vienspēlēs viņa uzvarēja 16 WTA turnīros, WTA pasaules rangā visaugstākā viņai bija trešā vieta, bet šobrīd pasaules rangā viņa bija devītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!