Foto: EPA/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā otrdien kā pirmā iekļuva amerikāniete Medisona Kīsa, bet vēlāk par viņas pretinieci kļuva WTA ranga līdere Ešlija Bārtija.

Turnīrā neizsētā Kīsa, kura WTA rangā ieņem vien 51. pozīciju, ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-2 pārliecinoši pārspēja ar ceturto numuru izlikto čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 4.)

Kīsa Austrālijas "Grand Slam" pusfinālu sasniedza otro reizi karjerā. 19 gadu vecumā viņai tas izdevās arī 2015. gadā, kad cīņā par iekļūšanu finālā tika zaudēts nākamai čempionei Serēnai Viljamsai no ASV.

2021. gadā Kīsa kopumā uzvarēja tikai 11 spēlēs, rangā no pirmā desmitnieka noslīdot līdz 51. vietai.

"Tas nozīmē daudz," pēc iekļūšanas pusfinālā teica amerikāniete. "Izdarījām visu kopā ar komandu, lai jauno sezonu sāktu ar jaunu sparu, sāktu visu no sākuma un nedomātu par pagājušo sezonu. Pašlaik viss izdodas. Lepojos ar sevi."

Pusfinālā Kīsas pretiniece būs pasaules ranga līdere un turnīra pirmais numurs Ešlija Bārtija no Austrālijas, kura ar rezultātu 6-2, 6-0 sagrāva amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 21.).

Mājiniece lauza jau pirmo pretinieces servi, bet spēles gaitā tā arī ne reizi nezaudēja savas serves geimu. Bārtija čempionāta laikā aizvadītajās piecās spēlēs tikai vienreiz ļāvusi pretiniecei lauzt savu servi.

Bārtija panākumu izcīnīja tikai stundas un četru minūšu ilgā spēlē.

25 gadus vecā Austrālijas tenisiste varētu kļūt par pirmo mājinieci, kura triumfējusi šajā čempionātā kopš 1978. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!