Foto: EPA/Scanpix/LETA

Neizsētais Lielbritānijas tenisists Kails Edmunds pirmo reizi savā karjerā iekļuvis "Grand Slam" turnīra pusfinālā, Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā pieveicot ar trešo numuru izlikto bulgāru Grigoru Dimitrovu.

Mačs, kurā 23 gadus vecais britu tenisists savu pretinieku pārspēja četros setos ar 6-4, 3-6, 6-3, 6-4, ilga divas stundas un 52 minūtes. Tādējādi Edmunds ir kļuvis par sesto Lielbritānijas sportistu, kas sasniedzis "Grand Slam" turnīru pusfinālu.

"Grigors aizvadījis smagas spēles, īpaši pret Niku Kirgi, un es zināju, ka pret viņu būs grūti spēlēt," Edmundu citē BBC. "Brīžiem mana spēle bija neapmierinoša, taču es izturēju un lūdzu dievu, lai pēdējā viņa bumba būtu lidojusi autā."

Pusfinālā angļu tenisista pretinieks būs vai nu spānis Rafaels Nadals vai horvāts Marians Čiličs, bet pēc uzvaras ceturtdaļfinālā Edmunds pirmo reizi būs iekļuvis ATP ranga TOP30.

Arī sieviešu vienspēlē "Australian Open" pusfinālā iekļuvusi neizsēta tenisiste – turnīra debitante, beļģiete Elisa Mertensa, kura ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 6-4, 6-0 pārspēja ar ceturto numuru izlikto ukrainieti Elīnu Svitoļinu.

Pusfinālā Mertensas pretiniece būs Karlas Suaresas Navarro un Karolīnas Vozņacki spēles uzvarētāja.

"Šī patiešām bija laba spēle," beļģiete citēta turnīra mājas lapā. "Es spēlēju ļoti labi, tāpēc esmu laimīga. Tenisā viss ir iespējams. Ja tu tici sev, viss var notikt. Taču iekļūšana "Australian Open", protams, ir "wow"!"

Savukārt Svitoļina atzinās, ka viņai šajā ceturtdaļfināla spēlē traucējusi gurna trauma. "Fiziski man bija ļoti grūti, es nebiju gatava parādīt labu spēli," saka ukrainiete. "jau turnīra sākumā man bija problēmas ar veselību, man bija gurna trauma. Sāpes sajutu pēc fināla Brisbenā, bet pēc tam stāvoklis gan uzlabojās, gan pasliktinājās."

"Mertensa ir laba pretiniece, šodien viņa man neatstāja nekādas izredzes," atzina Svitoļna. "Viņa lieliski spēlē jau no gada sākuma un tagad ir tikusi līdz pusfinālam. Var redzēt, ka viņa jau ir stabila, izveidojusies spelētāja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!