Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko sestdien sasniedza Maiami "WTA 1000" turnīra ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu.

Pasaules 22. rakete, kura turnīrā izlikta ar 24. numuru, trešās kārtas cīņā ar 6-2, 4-6, 6-3 uzvarēja brazīlieti Beatrisi Hadadu-Maju, kura ir WTA ranga 14. vietas īpašniece un bija izlikta ar 13. numuru.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 120 WTA ranga punktus un 96 955 ASV dolāru prēmiju.

Nākamajā mačā latviete tiksies ar itālieti Martinu Trevizanu (WTA 24.) vai amerikānieti Klēru Liu (WTA 59.).

Maiami sestdien bija ievērojams karstums, gaisa temperatūra bija ap 30 grādu slieksni. Maču Ostapenko sāka lieliski un ceturtajā geimā nobreikoja pretinieci. Vadību viņa tā arī neatdeva, turklāt astotajā geimā bija vēl viens breiks, kas ļāva latvietei pirmo setu uzvarēt ar pārliecinošo 6-2.

Tomēr Hadadai-Majai bija liels skatītāju atbalsts. Otrajā setā brazīliete ieguva iniciatīvu un spēlēja labāk par Ostapenko, kura brīžam lielās svelmes dēļ izskatījās sagurusi. Latviete nonāca iedzinējos ar 1-4, vairākkārt sūdzējās tiesnesei par skaļajiem līdzjutējiem, taču spēja atgriezt intrigu. Viņa atspēlēja vienu no diviem breikiem un pietuvojās 4-5. Atspēlēt vēl vienu breiku gan neizdevās.

Karstuma dēļ spēlētājas starp otro un trešo setu varēja izmantot desmit minūšu pārtraukumu, un tā Ostapenko arī darīja, dodoties atpūsties uz ģērbtuvēm. Sākotnēji tas izskatījās lieki, jo latviete trešo setu sāka ar zaudētu servi un nonākšanu iedzinējos ar 1-3. Tomēr Ostapenko parādīja savu raksturu un nepiekāpību, jo divreiz pēc kārtas lauza brazīlietes servi un uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, pelnīti triumfējot mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja Ostapenko sestdienas spēles spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!