Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā Novāks Džokovičs nav ielaists ASV, jo viņš nav vakcinējies pret Covid-19, tāpēc serbs nepiedalīsies prestižajā Indianvelsas ATP turnīrā.

Džokovičs tādējādi atsaucis savu dalību no Indianvelsas "Masters" turnīra. 22 "Grand Slam" titulus ieguvušais serbs bija pieteicies īpašai atļaujai, lai varētu ieceļot ASV, kaut gan nav vakcinējies, taču 35 gadus vecajam sportistam tā tika atteikta.

ASV noteikumi paredz, ka ārvalstu pilsoņiem, ieceļojot valstī, jābūt vakcinētiem pret Covid-19 un jāiesniedz tam pierādījumi. Šāds uzstādījums būs spēkā vismaz līdz 10. aprīlim.

Džokovičs bija spiests izlaist jau pagājušā gada ASV atklāto čempionātu tieši šī noteikuma dēļ. Līdzīgi viņam atgadījās arī pērn Austrālijā, kad pirms turienes "Grand Slam" turnīra viņu pat deportēja no valsts. Šogad Serbijas tenisists "Australian Open" varēja startēt.

Jau iepriekš Džokovičs nav slēpis, ka labāk izlaiž "Grand Slam" turnīrus, nekā vakcinējas pret Covid-19.

Viens no prestižākajiem pasaules tūres turnīriem kalendārā Indianvelsā sāksies pirmdien. Džokovičs tajā uzvarējis piecas reizes, bet pēdējā reize bija salīdzinoši tālajā 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!