Foto: AP/Scanpix/LETA

Francijas tenisiste Karolīna Garsija, kurai Jūrmalas WTA "International" jeb "Baltic Open" turnīrā bija piešķirts otrais numurs, trešdien vienspēļu sacensību otrajā kārtā piedzīvoja zaudējumu.

Turnīra otrais numurs Garsija (WTA 22.) otrajā kārtā ar 6-4, 4-6, 3-6 piekāpās tautietei Hlojai Pakē, kura pasaules rangā ieņem vien 156. vietu.

"Spēlēt pret Garsiju bija grūti, jo viņa ir top spēlētāja. Cīnījos līdz beigām, un esmu ļoti priecīga par uzvaru šajā mačā. Domāju, ka uzvarēju, jo nenobijos un centos būt mierīga. Šī bija mūsu ceturtā spēle, un vien pirmā reize, kad uzvarēju es. Pirms spēles sev noteicu, ka "šī ir Latvija, varbūt kaut kas mainīsies." Un tā notika," pēc spēles teica priecīgā Pakē.

Tādējādi turnīrā palikušas vairs vien tikai divas izsētas tenisistes – ar pirmo numuru izsētā Anastasija Sevastova (WTA 11.) un Anastasija Potapova (WTA 64.), kurai ceturtdien otrās kārtas spēlē būs jāspēlē pret Latvijas tenisisti Diānu Marcinkēviču.

No turnīra tā pirmajā kārtā jau izstājās čehiete Katerina Siņakova (WTA 41.), baltkrieviete Aleksandra Sasnoviča (WTA 42.), krieviete Margarita Gasparjana (WTA 57.), vāciete Tatjana Marija (WTA 71.) un Latvijas pārstāve Jeļena Ostapenko (WTA 83.).

Iepriekš turnīrā Garsija ar 6-3, 6-7 (6:8), 6-6 (8:6) sīvā cīņā pieveica Kristīnu Pliškovu no Čehijas (WTA 85.). Šī bija jau trešā abu spēlētāju tikšanās reize, kurā visas uzvaras izcīnījusi francūziete. Savukārt Pakē pirmajā mačā ar 6-3, 7-5 uzveica Turcijas sportisti Basaku Erajdinu (WTA 205.), kura iepriekš pārvarēja kvalifikācijas sacensības.

Par Diānas Marcinkēvičas pretinieci otrajā kārtā kļuva Krievijas tenisiste Anastasija Potapova (WTA 64.), kas pirmās kārtas spēlē ar 6-2, 6-3 pārspēja Barbaru Hāsu no Austrijas (WTA 164.).

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnīsies par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!