Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Savu dalību Latvijas tenisa izlasē februārī notiekošajā Federāciju kausa turnīrā apstiprinājušas abas Latvijas labākās tenisistes – Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova, informēja Latvijas Tenisa savienība.

Tā ir pirmā reize, kad Latvijas tenisa izlasē startēs divas Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga TOP 20 spēlētājas, tādējādi ievērojami palielinot Latvijas izlases izredzes iegūt augstu pozīciju turnīrā un iekļūt pasaules grupā.

"Pārrunu rezultātā ir izdevies iegūt apstiprinājumu abu Latvijas tenisa zvaigžņu – Ostapenko un Sevastovas dalībai Latvijas tenisa izlasē "Fed Cup" turnīrā. Abu tenisistu dalība turnīrā ierindo Latviju starp favorītu valstīm cīņā par uzvaru, paverot Latvijai iespēju "Fed Cup" turnīru atvest arī uz Rīgu," sacīja Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis.

"Fed Cup" izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs 2018. gadā norisināsies Igaunijā no 7.līdz 10.februārim.

Bez Ostapenko un Sevastovas Latviju pārstāvēs arī Diāna Marcinkeviča un Daniela Vismane.

WTA rangā Ostapenko ar 5010 punktiem šobrīd ieņem 7. vietu, bet Sevastova šobrīd atrodas 16. vietā ar 2475 punktiem. Savukārt Marcinkeviča rangā ierindojas 294. vietā, un Vismane ierindojas 878. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!