Foto: Reuters/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempions tenisā Huans Martins del Potro pirmdien iekļuva ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā.

ATP ranga 142. numurs del Potro astotdaļfinālā pirmajā setā ar 6-3 uzvarēja ar astoto numuru izlikto Dominiku Tīmu, taču otrajā setā pie rezultāta 3-2 austrietis ceļgala savainojuma dēļ cīņu neturpināja.

Del Potro pēdējos gados mocījies ar traumām un pašlaik ATP rangā atrodas ārpus pirmā simtnieka. Argentīnietis kļuvis par rangā viszemāk esošo tenisistu kopš 1991. gada, kurš iekļuvis ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. 1991. gadā to iespēja tobrīd ranga 174. numurs Džimijs Konorss.

Del Potro par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju tika kronēts 2009. gadā. Līdz šim tas viņam ir vienīgais "Grand Slam" tituls.

Ceturtdaļfinālā argentīnietim pretī stāsies ranga trešais numurs Stans Vavrinka, kurš ar 6-4, 6-1, 6-7 (5:7), 6-3 pārspēja ATP ranga 63. numuru, ukraini Iļju Marčenko.

Tāpat ceturtdaļfinālu dāmu turnīrā sasniegusi ar piekto numuru izliktā Simona Halepa.

Rumāniete astotdaļfinālā ar 6-2, 7-5 pārspēja spānieti Karlu Svaresu Navarro, kura izlikta ar 11. numuru.

Halepa, kura šosezon tikusi pie trim WTA tituliem, ceturtdaļfinālā spēkosies ar ranga līderes Serēnas Viljamsas un reitinga 52. vietas īpašnieces Jaroslavas Švedovas astotdaļfināla uzvarētāju.

Ceturtdaļfinālā iekļuvusi ar desmito numuru izliktā Karolīna Plīškova, kura ar 4-6, 6-4, 7-6 (7:3) uzveica Venusu Viljamsu, kurai turnīrā piešķirts sestais numurs.

Plīškovas pretiniece ceturtdaļfinālā noskaidrosies polietes Agņeškas Radvaņskas un horvātietes Anas Konjuhas duelī.

Vēstīts, ka ceturtdaļfinālu sasniegusi arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura tādējādi pēc šī turnīra pārņems valsts pirmās raketes godu un būs tuvu pasaules ranga pirmajam trīsdesmitniekam.

Latvijas sportiste astotdaļfināla mačā svētdien ar 6-4, 7-5 uzvarēja Džoannu Kontu no Lielbritānijas, kurai šajā turnīrā bija dots 13. numurs.

Ceturtdaļfinālā Sevastova sacentīsies pret kādreizējo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki, kura savā mačā svētdien ar 6-3, 6-4 pieveica sacensību astoto numuru Medisonu Kīzu no ASV.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko pirmajā kārtā ar 5-7, 3-6 zaudēja Petrai Kvitovai no Čehijas.

Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras un šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!