Pēc organizatoru draudiem izslēgt viņu par masu mediju boikotēšanu "Grand Slam" turnīrā Japānas tenisiste Naomi Osaka pirmdien paziņoja par izstāšanos no Francijas atklātā čempionāta tenisā.

Osaka pēc uzvaras pirmajā kārtā atteicās piedalīties intervijās ar medijiem, kas ir turnīra obligāta prasība. Organizatori brīdināja, ka pasaules ranga otrā rakete var tikt izslēgta no "French Open" turnīra, ja arī nākamajās dienās izvēlēsies nerunāt ar medijiem.

Četrkārtējā "Grand Slam" čempione Osaka īsi pirms Francijas atklātā čempionāta savā "Twitter" lapā publicēja garāku ierakstu, kurā pavēstīja, ka, rūpējoties par savu mentālo veselību, viņa "French Open" laikā ar medijiem neplāno runāt. Šāds lēmums negāja pie sirds turnīra organizatoriem, tāpēc viņi draudēja ar izslēgšanu.

"Vislabākais turnīram, pārējiem spēlētājiem un manai pašsajūtai ir izstāties, lai visi varētu atkal koncentrēties Parīzē notiekošajam tenisa turnīram," "tviterī" raksta Osaka.

23 gadus vecajai japāņu zvaigznei svētdien tika piešķirts naudas sods 15 000 ASV dolāru (12 267 eiro) apmērā.

Viņa "Roland Garros" priekšvakarā apgalvoja, ka šādi pēcspēles pasākumi līdzinās "zemē nokrituša cilvēka spārdīšanai" un ka tiem ir kaitīga ietekme uz viņas garīgo veselību.

"Nekad neesmu gribējusi novērst uzmanības, un pieņemu, ka laiks manam paziņojumam nebija ideāls un mana ziņa varēja būt skaidrāka," savā paziņojumā sacīja četrkārtējā "Grand Slam" turnīru uzvarētāja.

"Patiesība ir tā, ka kopš ASV atklātā čempionāta 2018.gadā esmu cietusi no depresijas , un man ir bijis ļoti grūti ar to tikt galā," skaidro tenisiste.

"Parīzē es jau tā jutos neaizsargāta un satraukta, tāpēc domāju, ka labāk būs palikt vienai un nepiedalīties preses konferencēs. Es to paziņoju laicīgi, jo man šķita, ka noteikumi daļēji ir novecojuši, un gribēju to izcelt," piebilda izcilā sportiste.

Osaka svētdien pirmajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja rumānieti Patriciju Mariju Tigu (WTA 63.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!