Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par 2019. gada Austrālijas atklātā tenisa čempionāta jeb "Australian Open" sieviešu vienspēļu turnīra finālistēm piektdien kļuva japāniete Naomi Osaka un Petra Kvitova no Čehijas.

Ar ceturto numuru izliktā Osaka ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-4 pieveica čehieti Karolīnu Plīškovu, kura izsēta ar septīto numuru. Pirmo setu Osaka uzvarēja diezgan droši, pretinieces servi laužot trešajā un septītajā geimā. Noslēgumā viņa izpildīja divas netveramas serves pēc kārtas.

Otro setu tenisistes sāka ar breikiem, bet trešajā geimā Plīškova atspēlēja trīs breikbumbas. Turpinājumā nelieks pārsvars bija čehietei, kura 10. geimā izmantoja pirmo no trim breikbumbām. Savukārt izšķirošajā setā vispirms Osaka izturēja pretinieces spiedienu un atspēlēja trīs Plīškovas breika iespējas, bet uzreiz pēc tam pati izvirzījās vadībā ar 3-1. Turpinājumā viņa šo pārsvaru noturēja, sasniedzot savu otro "Grand Slam" turnīru finālu.

""US Open" man deva šādu spēļu pieredzi, taču tik un tā man trešajā setā bija bail servēt otrās serves. Es zināju, ka otrajā setā Plīškova atkal atgriezīsies spēlē, jo mēs esam spēlējušas tik daudz reižu, un viņa mani uzvarējusi biežāk," teica Osaka, kura pērn uzvarēja ASV atklātajā čempionātā.

Osakas pretiniece finālā būs ar astoto numuru izliktā Kvitova, kura savā pusfinālā ar 7-6 (7:2), 6-0 pārspēja amerikānieti Danielli Kolinsu. Kvitovai šis būs pirmais "Grand Slam" turnīru fināls aizvadīto piecu gadu laikā, un viņa lūkos diviem Vimbldonas čempiones tituliem pievienot arī "Australian Open" titulu.

Kolinsa šajā mačā lauza Kvitovas servi un izvirzījās vadībā ar 3-2, bet uzreiz nākamajā geimā Kvitova ar piekto breikbumbu rezultātu izlīdzināja. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā pārliecinoši labāka bija čehiete. Otrajā setā Kvitova kortā dominēja.

"Tas man nozīmē ļoti daudz. Tāpēc es strādāju, jo vēlos sasniegt lielo turnīru finālus. Beidzot šajā turnīrā esmu tikusi tik tālu. Lai arī kas notiktu, esmu ļoti priecīga," teica Kvitova, kura pagājušajā gadā Austrālijā izstājās jau pirmajā kārtā.

Sieviešu vienspēļu fināls risināsies sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!