Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko Abū Dabī "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar ASV tenisisti Danielu Kolinsu, noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12. vietu, turnīrā izsēta ar piekto numuru, bet Kolinsa rangā atrodas 40. pozīcijā un turnīrā nav starp izsētajām tenisistēm. Abas tenisistes iepriekš kortā tikušās vienu reizi, kad 2018.gadā pie panākuma divos setos tika Latvijas pārstāve.

Pamatturnīra pirmās kārtas mači sāksies pirmdien.

Ostapenko sezonas ievadā guvusi piecas uzvaras un piedzīvojusi trīs neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu. Cīņā par pusfinālu viņa ar 2-6, 4-6 piekāpās Jeļenai Ribakinai no Kazahstānas.

Savukārt Kolinsa sezonu sākusi ar četrām uzvarām un trīs neveiksmēm, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņa sasniedza trešo kārtu, kurā arī atzina Ribakinas pārākumu.

Dueļa uzvarētāja otrajā kārtā stāsies pretī ķīnietei Cjiņveņai Dženai (WTA 29.) vai kādai no kvalifikāciju pārvarējušajai tenisistei.

Turnīrs Abū Dabī norisināsies uz cietā seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!