Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien uzsāka dalību arī "Australian Open" dubultspēļu turnīrā, kurā izcīnīja uzvaru pirmajā kārtā.

Ostapenko "Australian Open" dubultspēles aizvada kopā ar Kanādas pārstāvi Gabrielu Dabrovsku, un abas šajā turnīrā izliktas ar sesto numuru. Viņas pirmajā kārtā ar rezultātu 7-5, 6-3 pārspēja grieķieti Mariju Sakari un austrālieti Ailu Tomļanoviču.

Abi dueti spēles ievadā apmainījās ar uzvarētiem geimiem pie pretinieku serves, bet pirmā seta izskaņā Ostapenko/Dabrovska vēlreiz lauza pretinieču servi un uzvarēja ar 7-5. Otrajā setā Latvijas tenisistes pārstāvētais duets izvirzījās vadībā ar 4-2, bet devītajā geimā atspēlēja četras breikbumbas un uzvarēja spēli.

Ostapenko WTA dubultspēļu rangā ierindojas 21. vietā, Dabrovska atrodama astotajā pozīcijā, bet Sakari ieņem 177. vietu, kamēr Tomļanoviča ir 116. pozīcijā.

Šī Ostapenko bija otrā spēle dienā, un iepriekš viņa piedzīvoja zaudējumu vienspēļu turnīrā, ar 5-7, 5-7 piekāpjoties sacensību sestajam numuram Belindai Benčičai no Šveices.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!