Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas vadošā dāmu tenisiste Jeļena Ostapenko trešdienas vakarā Tallinas WTA 250 punktu turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-4, 4-6, 0-6 zaudēja pieredzējušajai igaunietei Kajai Kanepi.

Pasaules 17. rakete Ostapenko Tallinā bija izlikta ar piekto numuru, bet jau pirmajā kārtā viņai bija sarežģīta pretiniece - 37 gadus vecā Kanepi, kura WTA rangā atrodama 32. vietā.

Abas tenisistes spēli iesāka ļoti līdzvērtīgā cīņā bez daudz breika iespējām. Kā pirmā pie breika piektajā geimā tika Kanepi, taču pēc tam Ostapenko divreiz salauza igaunietes servi un uzvarēja setu ar 6-4.

Otrais sets sākās latvietei katastrofāli - Kanepi viņu nobreikoja trīs reizes pēc kārtas, iegūdama 5-0 vadību. Pēc tam Ostapenko ņēma medicīnisko pārtraukumu, jo viņai nebija labi ar pašsajūtu. Sestajā geimā Kanepi izvirzījās vadībā ar 40:0 un bija tuvu tam, lai noslēgtu setu, taču Latvijas tenisiste nedaudz brīnumaini atspēlējās, turklāt divreiz nobreikoja mājinieci, pietuvojoties vairs tikai līdz 4-5. Tiesa, pēdējo soli spert neizdevās, un uzvarētāja izšķīrās trešajā setā.

Tas sākās tieši tāpat kā otrais sets - ar trim Kanepi breikiem pēc kārtas un 5-0 vadību. Šoreiz igauniete izservēja setu un arī spēli, tiekot pie uzvaras pirmās kārtas mačā.

WTA turnīrs Tallinā notiek pirmo reizi vēsturē.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!