Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien ar drošu uzvaru iesāka Toronto "Premier 5" sērijas turnīru, pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-3 stundas un 13 minūšu ilgā cīņā pārspējot Francijas tenisisti Karolīnu Garsiju.

Ostapenko jau spēles trešajā geimā lauza pretinieces servi, bet tad sīvā cīņā nespēja nosargāt savējo, un rezultāts kļuva 2-2. Nedaudz vēlāk Latvijas tenisiste divas reizes pēc kārtas uzvarēja pretinieces serves geimos un droši uzvarēja pirmo setu. Otrā seta sākumā Ostapenko zaudēja serves geimu, bet viņa atguvās un uzvarēja nākamos četrus geimus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 5-2. Noslēgumā viņa ar otro mačbumbu uzvarēja spēli.

Ostapenko šajā mačā nepatraucēja 12 pieļautās dubultkļūdas, bet viņa izcēlās ar 22 "tīrajiem" punktiem un pieļāva 14 nepiespiestās kļūdas. Garsijai četri "tīrie" punkti un deviņas nepiespiestās kļūdas.

Šīs "Rogers Cup" sacensības pamīšus notiek Toronto un Monreālā, un šī Ostapenko bija pirmā uzvara četrās šajā "Premier 5" sērijas turnīrā. Viņai ar Garsiju šī bija pirmā savstarpējā spēle. Pasaules rangā Ostapenko ierindojas 82. vietā, bet Garsija – 22. pozīcijā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 60 WTA ranga punktus, bet otrajā kārtā Latvijas sportiste tiksies ar baltkrievietes Arinas Sabaļenkas un Anastasijas Pavļučenkovas pāra uzvarētāju.

Otrdien pirmo spēli aizvadīs otra Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kurai sākotnēji bija paredzēta cīņa pret ukrainieti Ļesju Curenko, taču pretiniece izstājusies no turnīra pirms pirmās spēles. Sevastovas pretiniece tagad būs Šuai Džana no Ķīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!