Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 24. maijā, ar drošu uzvaru sāka Francijas atklāto čempionātu – "French Open" pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-1, 6-4 pieveica itālieti Lūčiju Brondzeti.

Tagad ceturtdien "French Open" otrās kārtas mačā Ostapenko tiksies ar mājinieci Alizē Kornē vai Japānas tenisisti Misaki Doi.

Ostapenko turnīrā izlikta ar 13. numuru, bet itāliete WTA rangā ieņem 73. vietu. Kā tas bija sagaidāms, Ostapenko no paša ievada ar agresīvu spēles manieri kontrolēja mača tempu. Tenisistei padevās arī sarežģīti sitieni – elegants saīsinātais ļāva viņai noturēt uzvaru otrajā serves geimā. Tūlīt pēc tam Ostapenko pirmo reizi lauza pretinieces servi, bet vēl viens saīsinātais sitiens palīdzēja nostiprināt "breiku" – rezultāts jau 4-1. Sestajā geimā Ostapenko ar jaudīgu bekhendu vēlreiz lauza servi, palielinot savu pārsvaru līdz 5-1. Septītajā geimā Ostapenko neizmantoja dubulto setbumbu, bet tad ar perfektu forhendu un spēcīgu servi nodrošināja panākumu pirmajā setā 6-1.

Otrajā setā jau pirmajā geimā ar agresīvi uzņemtām servēm Ostapenko lauza pretinieces serves geimu, vēlāk izvirzoties vadībā ar 2-0, un tad vēlreiz pārliecinoši uzvarēja pretinieces serves geimu, panākot 3-0. Pēc tāda pacēluma Ostapenko nedaudz atslābinājās un zaudēja savu serves geimu, ļaujot pretiniecei pietuvoties līdz 3-2. Sestaja geimā Ostapenko radās problēmas, viņa atspēlēja breikbumbu un ar eisu tomēr uzvarēja tik svarīgo serves geimu. Turpinājumā tenisistes nosargāja savas serves, desmitajā geimā Ostapenko tiekot pie dubultās mačbumbas. Ostapenko tobrīd pieļāva dubultķļūdu, bet otro iespēju izmantoja, ar skaistu izspēli svinot uzvaru mačā.

Ostapenko līdz otrdienai šosezon māla laukumos vēl nebija uzvarējusi. Aprīļa beigās viņa zaudēja Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā, bet pēc tam cieta neveiksmi arī pirmajā kārtā šādas raudzes turnīrā Romā, zaudējumu sēriju pagarinot līdz piecām spēlēm. Sērija sākās februārī ar neveiksmi Dohas turnīra pusfinālā. Ostapenko šosezon ir uzvarējusi 15 no 23 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!