Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 10. janvārī, piedzīvoja zaudējumu otrā Adelaidas WTA 500 punktu sērijas turnīra pirmajā kārtā, tādējādi pirms sezonas pirmā "Grand Slam" turnīrs "Australian Open" piedzīvojot divas neveiksmes trīs mačos.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko vienspēlēs Adelaidā nepārvarēja otro kārtu, bet otrdien otrā turnīra pirmajā kārtā Adelaidā ar 3-6, 4-6 piekāpās Annai Kaļinskajai, kura pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas. WTA pasaules rangā Ostapenko ir 18. vietā, bet Kaļinskaja – 64. vietā.

Tenisistes maču sāka ar breikiem. Arī seta vidū tenisistes apmainījās ar breikiem, bet tad Kaļinskaja uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, uzvarot pirmo setu ar 6-3. Ostapenko servēja devītajā geimā, bet neuzvarēja nevienā no izspēlēm.

Otrā seta sākumā Ostapenko zaudēja serves geimu un nonāca iedzinējos ar 0-3, bet atspēlējās un panāca 3-3. Septītajā geimā Ostapenko neizmantoja trīs breikbumbas, bet astotajā geimā nosargāja savu servi. Izšķirošs bija desmitais geims, kurā Kaļinskaja tika pie breikbumbas, kas bija arī mačbumba. Ostapenko šajā brīdī pieļāva dubultkļūdu, tādējādi Kaļinskaja uzvarēja maču ar 6-3, 6-4.


Tagad Ostapenko pārcelsies uz Melburnu, kur 16. janvārī sāksies "Australian Open". Latvijas tenisiste sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā būs starp izsētajām, bet savu pretinnieci uzzinās izlozē piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!