Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar zviedru Robertu Lindstedu ceturtdien sasniedza Vimbldonas tenisa čempionāta jaukto dubultspēļu pusfinālu.

Ceturtdaļfināla spēlē Ostapenko un Lindsteds ar rezultātu 6-7 (6:8), 6-3, 7-5 pārspēja Horvātijas tenisistu Franko Škugoru un Rumānijas pārstāvi Ralucu Olaru, kuri izlikti ar 12. numuru.

Mača iesākumā abi dueti droši nospēlēja pie savām servēm, bet tad Ostapenko ar saviem uzbrukumiem sekmēja atspēlēšanos trešajā geimā no 0:40 līdz breikbumbai, taču lauzt pretinieku servi neizdevās. Septītajā geimā Ostapenko panāca divkāršo breikbumbu, tomēr viņai un Lindstedam neizdevās nākamo servju uzņemšana. Pirmā seta izskaņā Ostapenko servēja, un pretinieki pie viņas serves ieguva trīskāršo breikbumbu, bet visas trīs izdevās atspēlēt. Sīvā cīņā Ostapenko un Lindsteds taibreikā zaudēja pirmo setu.

Otrā seta ceturtajā geimā Latvijas tenisistes pārstāvētais duets ieguva divas breika iespējas, un Ostapenko ar savu sitienu pa diagonāli lauza pretinieku servi, izvirzoties vadībā ar 3-1. Pēc tam izdevās šo pārsvaru noturēt līdz otrā seta beigām.

Trešais sets ritēja līdzīgā cīņā, bet septītajā geimā Ostapenko ar spēcīgu uzbrukumu pie tīkla realizēja breikbumbu, dodot vadību ar 4-3. Uzreiz nākamajā geimā Škugors un Olaru lauza Ostapenko servi un atjaunoja neizšķirtu rezultātu. Pie rezultāta 5-5 Latvijas tenisistes duets panāca divkāršo breikbumbu, bet abi pieļāva pa kļūdai uzbrukumā. Tad Lindsteds lieliski nospēlēja pie tīkla un panāca trešo iespēju, bet tad Ostapenko ar savu sitienu panāca pretinieces kļūdu. Ostapenko servēja par uzvaru mačā un ātri panāca 40:0, tad vienu punktu viņa zaudēja ar dubultkļūdu, taču noslēgumā zviedrs noslēdza maču.

Pusfinālā Ostapenko un Lindsteda pretinieki būs Nīderlandes tenisists Matve Midelkups un ķīniete Džaosjuana Jana.

Ostapenko pusfinālā jauktajās dubultspēlēs Vimbldonā spēlēs otro reizi karjerā. Iepriekš viņa to paveica pirms trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!