Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 14.) otrdien ar uzvaru uzsāka dalību Īstbornas "WTA 500" turnīrā, otrās kārtas cīņā pārspējot Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču (WTA 45.).

Ostapenko stundu un 17 minūšu ilgajā spēlē triumfēja ar rezultātu 6-4, 6-4, sasniedzot Īstbornas turnīra astotdaļfināla kārtu.

Latvijas pārstāve jau spēles pirmajā geimā izpildīja četrus netveramus sitienus no spēles. Savukārt pretiniece ātri vien pierādīja, ka viņas trumpis ir precīza servēšana. Rezultātam esot 2-2, Tomļanoviča gan atrada pareizos brīžus, kad nospēlēt agresīvāk, laužot Ostapenko servi. Pēc tam Austrālijas tenisiste ar teju nevainojamu geimu arī nostiprināja "breiku" (2-4).

Taču seta izskaņā dominēja Ostapenko. Latvijas tenisiste ātri vien uzvarēja savu serves geimu, bet pretinieces servi lauza, trīs reizes pēc kārtas agresīvi uzņemot viņas servi. Savukārt pašā seta izskaņā Ostapenko atspēlējās no rezultāta 40:0, pāris reizes izcili uzņēma Tomļanovičas serves un ar 6-4 izrāva uzvaru pirmajā setā.

Otrā seta ievadā abas tenisistes zaudēja savus serves geimus. Tam sekoja negaidīti monotona apmaiņa ar uzvarām savos geimos, nevienai no sportistēm nespējot tikt galā ar otras tenisistes servēm.

Tiesa, otrajā setā Ostapenko izpildīja vēl vairāk netveramus sitienus, samazinot savu nepiespiesto kļūdu skaitu. Tas lieti noderēja, kad rezultāts bija 5-4. Ostapenko aizraujošā geimā vairākkārt izcili uzņēma pretinieces serves, uzreiz ar pirmo mačbumbu svinot uzvaru – 6-4, 6-4.

Turnīra trešajā kārtā Ostapenko spēkosies ar amerikānieti Medisonu Kīzu (WTA 24.). Arī viņa pirmo kārtu varēja izlaist, bet otrās kārtas spēlē Kīza ar 6-4, 6-3 pārspēja tautieti Lorenu Deivisu.

Ostapenko pagājušā gada jūnijā izcīnīja savu ceturto no pieciem čempiontituliem WTA turnīros, Īstbornas turnīra finālā ar 6-3, 6-3 pārspējot igaunieti Aneti Kontaveitu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!