Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien, 20. oktobrī, triumfēja Luksemburgas WTA turnīra finālā, izcīnot sevu trešo titulu karjerā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma.

Luksemburgas turnīra finālā stundas laikā Ostapenko ar 6-4, 6-1 pieveica vācieti Jūliju Gērgesu.

Ostapenko saņēma turnīra rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card", bet tagad izcīnīja titulu. Visticamāk, Ostapenko šī bija pēdējā spēle šajā sezonā, jo viņai pagaidām nav plānota dalība sacensībās.

Ostapenko neizmantoja pirmo breikbumbu pirmā seta pirmajā geimā, bet tad devītajā geimā lauza pretinieces servi, pēc tam ar droši aizvadītu serves geimu uzvarot pirmo setu. Otrajā setā kortā pilnībā dominēja Ostapenko, kura uzvarēja sešus geimus pēc kārtas un triumfēja visā mačā.

Pēc uzvaras Luksemburgas turnīrā Ostapenko atgriezīsies WTA ranga TOP50, no kurienes izkrita pēc neveiksmīgi aizvadītas sezonas pirmās puses. Uzvara viņai deva 280 ieskaites punktus rangā un nepilnus 35 000 eiro naudas balvā. Ostapenko šis bija otrais fināls divu nedēļu laikā, un šajās divās nedēļās viņa trenere bija francūziete Meriona Bartoli.

2017. gada maijā Ostapenko sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, bet vēlāk togad uzvarēja Korejas WTA turnīrā. Tie bija arī viņas divi līdzšinējie tituli, kuriem tagad pievienojies Luksemburgas turnīra uzvarētājas gods.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!