Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 28. jūnijā, ar uzvaru divos setos sāka dalību sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā - prestižajā Vimbldonas čempionātā, pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-4 pieveicot francūzieti Oseanu Dodēnu.

Lai uzvarētu duelī, Ostapenko bija nepieciešamas 70 minūtes. Tagad otrajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies beļģu tenisa veterāni Janīnu Vikmaijeri, kura pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 pieveica Ķīnas sportisti Liņu Sju.

Tā kā Ostapenko sākotnēji spēle bija paredzēta jau pirmdien, tad, iespējams, otrās kārtas maču viņai nāksies aizvadīt jau trešdien, 29. jūnijā.

Ostapenko jau spēles otrajā geimā lauza pretinieces servi, bet uzreiz zaudēja savas serves geimu. Latvijas tenisiste pēc tam atguva vadību ar breiku un panāca 5-2. Devītajā geimā Dodēna pēc Ostapenko kļūdām atguva breiku, bet Latvijas tenisiste nākamajā geimā lauza pretinieces servi un uzvarēja pirmo setu ar 6-4.

Otrā seta vidū tenisistes apmainījās breikiem, bet, līdzīgi kā pirmajā setā, izšķirošs bija desmitais geims. Servējot pretiniecei, Ostapenko ar drošu sniegumu panāca dubulto mačbumbu, francūziete pirmo no tām atspēlēje, bet punktu spēlei Ostapenko pielika ar teicami uzņemtu servi.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!