Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 8. februārī, izstājās no Abu Dabī 500 punktu turnīra, otrās kārtas mačā divu stundu cīņā ar 6-7 (10:12), 1-6 piekāpjoties Ķīnas sportistei Cjiņveņai Dženai.

Ostapenko pēc šīs neveiksmes piedzīvos nelielu kritumu WTA rangā. Tiesa, viņai februāra turpinājumā ir jāaizstāv vēl daudzi WTA ranga punkti, tādējādi viņai būs grūti pietuvoties TOP 10.

Pirmajā setā tenisistes kortā aizvadīja 78 minūtes, bet otrais ilga divreiz mazāk - 39 minūtes.

Maratona pirmajā setā Ostapenko ātri izvirzījās vadībā ar breiku, bet tikpat ātri vadību zaudēja. Ostapenko nonāca arī zaudētājos ar 4-5, bet desmitajā geimā lauza pretinieces servi, panākot 5-5. 12. geimā Ostapenko bija setbumba, taču to neizkantoja. Savukārt ilgajā "tie break" izspēlē svarīgā brīdī Ostapenko pieļāva dubultkļūdu un mirkli vēlāk zaudēja setu.

Otrajā setā spēles gaitu kontrolēja Ķīnas tenisiste, divreiz laužot Ostapenko serves geimu un panākot 5-0. Ostapenko nepalika uz "nullītes" un uzvarēja vienu savas serves geimu, bet nākamajā geimā Džena svineāj uzvaru visā mačā.

Ostapenko pasaules rangā ieņem 12. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar piekto numuru. Džena šobrīd pasaules rangā atrodas 29. vietā. Savā starpā tenisistes līdz šim bija tikušās vienu reizi - pagājušajā gadā "US Open" pirmajā kārtā kārtā pārāka bija ķīniete.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!