Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien, 12. maijā, ar uzvaru sāka Romas WTA turnīrā, otrās kārtas mačā ar viļņveidīgu sniegumu 6-3, 3-6, 6-2 pieveicot rumānieti Soranu Kirsteu.

Pirmā seta otrajā geimā Ostapenko izmantoja trešo breikbumbu, taču jau nākamajā geimā viņa pretiniecei ļāva iegūt trīs breikbumbas pēc kārtas, atspēlējot tikai vienu.

Sestajā geimā tika izmantota jau pirmā no divām breikbumbām pēc kārtas, setu uzvarot ar 6-3.

Otrais sets sākās līdzīgi, taču par labu Kirsteai - otrajā geimā ar trešo breikbumbu 2-0 vadību panāca rumāniete, kura brīdi vēlāk atspēlēja breikbumbu un panāca 3-0.

Piektajā geimā piecas breikbumbas bija Ostapenko, taču tās palika neizmantotas, bet sestajā geimā ceturto breikbumbu punktā pārvērta Kirstea - 5-1.

Latvijas tenisistei gan izdevās uzvarēt divos nākamajos geimos, taču sets bija zaudēts ar 3-6.

Trešo setu ar labiem uzbrukumiem sāka Ostapenko, divos savas serves geimos kopā zaudējot tikai vienu izspēli, bet otrajā geimā punktā pārvēršot ceturto breikbumbu.

Sestajā geimā Ostapenko izmantoja pirmo breikbumbu, Kirsteai raidot bumbiņu tīklā, bet nākamajā geimā spēli pabeigt neizdevās.

Ostapenko krājot punktus uzbrukumos, bet rumānietei atbildot ar uzbrukumiem pēc otrās serves vai arī kļūdoties sitienos Latvijas tenisistei, Ostapenko neizmantoja sešas mačbumbas, no kurām - divas pēc kārtas. Turpretī Kirstea mača garākajā geimā, kas ilga 20 izspēles, ar sitienu līnijā realizēja trešo breikbumbu, panākot 2-5.

Nākamais geims kļuva par pēdējo spēlē. Kirstea pieļāva dubultkļūdu, Ostapenko tika pie divām pēc kārtas mačbumbām un realizēja pirmo no tām, pēdējās divas izspēles mačā uzvarot ar netveramu sitienu pēc pretinieces serves.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!