Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā atguvusi Latvijas pirmās raketes godu, pateicoties Anastasijas Sevastovas septiņu pozīciju kritumam.

Ostapenko pēc aizvadītajā nedēļā Štutgartē sasniegtās otrās kārtas WTA rangā pakāpās par divām pozīcijām un šobrīd ierindojas 50. vietā. Savukārt Anastasija Sevastova turnīros pagājušajā nedēļā nepiedalījās, un viņa zaudēja septiņas vietas, noslīdot uz 54. pozīciju.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ierindoja 278. vietā, Daniela Vismane ieņem 500. pozīciju, Kamilla Bartone atrodama 710. vietā, Sabīne Rutlauka ieņem 890. vietu, Margarita Ignatjeva ieņem 956. vietu, savukārt ārpus pirmā tūkstoša ierindojas Elza Tomase (1119.) un Darja Semenistaja (1151.).

WTA līdere aizvien ir austrāliete Ešlija Bārtija, viņai seko japāniete Naomi Osaka, rumāniete Simona Halepa, amerikāniete Sofija Kenina, ukrainiete Jeļina Svitoļina, kanādiete Bjanka Andresku, baltkrieviete Arina Sabaļenka, amerikāniete Serēna Viljamsa un čehiete Karolīna Plīškova, bet vadošo desmitniekā ielauzās Kiki Bertensa no Nīderlandes.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis ieņem 188. vietu, 447. vietā ierindojas Mārtiņš Podžus, Kārlis Ozoliņš atrodams 1013. vietā, savukārt Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns dala 1585. vietu, bet Jānis Podžus ieņem 1618. vietā.

ATP ranga līderis aizvien ir serbs Novaks Džokovičs, bet uz otro vietu, apsteidzot krievu Daniilu Medvedevu, pakāpies spānis Rafaels Nadals. Nākamajās vietās ir austrietis Dominiks Tīms, grieķis Stefans Cicips, vācietis Aleksandrs Zverevs, Andrejs Rubļovs no Krievijas un Rodžers Federers no Šveice, bet devītais ir argentīnietis Djego Švarcmans, savukārt vadošo desmitnieku noslēdz itālis Mateo Beretīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!