Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvija tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien Īstbornas WTA “Premier” sērijas turnīra otrās kārtas spēlē spēja atgūties pēc ārkārtīgi neveiksmīga pirmā seta un ar rezultātu 1-6, 6-0, 6-3 pārspēt Sloeinu Stīvensu no ASV.

Jau pirmie divi spēles geimi labi atainoja seta gaitā sekojošās Ostapenko neveiksmes. Latvijas tenisiste savā serves geimā pieļāva divas dubultkļūdas, bet tad neguva ne punkta, servējot Stīvensai.

Ostapenko pirmajā setā tā arī neuzvarēja nevienu savas serves geimu, turklāt to laikā pieļāva astoņas dubultkļūdas. Savukārt atklātā spēlē tenisiste pieļāva 20 nepiespiestas kļūdas, kā arī guva tikai vienu punktu pēc neatvairāma sitiena.

Latvijas tenisistei sākot spēlēt precīzāk, spēles ritējums gan tika apgriezts kājām gaisā otrajā setā. Spītējot jau 14 pieļautajām dubultkļūdām un ik pa laikam uzsākot strīdus ar paaugstinājuma tiesnesi, Ostapenko pierādīja savu pārākumu ilgākās izspēlēs.

Latvijas tenisiste veiksmīgi uzspieda savu agresīvo spēles manieri, bet Stīvensai spēle no aizsardzības nedeva rezultātu. Pēc otrā seta rezultāts jau 1-6, 6-0.

Spēles trešais sets tika uzsākts, Ostapenko izvirzoties vadībā 3-1. Tam sekoja, iespējams, pats svarīgākais spēles geims. Amerikānietei servējot, viņa izvirzījās vadībā 40:15, tomēr Latvijas tenisiste atspēlējās un lauza pretinieces servi.

Pie rezultāta 5-1 Ostapenko vēl pamanījās sagādāt sportistes līdzjutējiem izbīli un zaudēja divus geimus, tomēr tenisiste beigās varēja svinēt visai pārliecinošu uzvaru arī trešajā setā, spēlei noslēdzoties 1-6, 6-0, 6-3.

Tenisiste pēc spēles atzina, ka pārlieku steigusies spēles sākumā, izpildot serves.

"Jūtos labi, atgriežoties uz zāles seguma. Ļoti ilgi to gaidīju, un šo spēli izbaudīju. Tagad esmu izcīnījusi četras uzvaras piecās spēlēs uz zāles. Sezonas sākumā spēlēju neveiksmīgi pērnā gada savainojuma dēļ. Taču domāju, ka turpinu sasniegt labāku fizisko formu," izcīnīto uzvaru komentēja Ostapenko.

Šī bija Latvijas tenisistes pirmā uzvara 2019. gadā pret kādu no WTA ranga desmitniekā esošu pretinieci. Tiesa, zāles segums nav uzskatāms par Stīvensas stipro pusi. ASV tenisiste iepriekšējo divu gadu Vimbldonas turnīros izkritusi pirmajā kārtā.

Turnīra astotdaļfinālā Ostapenko tiksies ar Krievijas tenisistes Jekaterinas Aleksandrovas (52. vieta rangā) un Šveices tenisistes Belindas Benčičas (13. vieta) spēles uzvarētāju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīties ar detalizētu mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!