Foto: Imago/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 21. februārī, turpināja savu uzvaru gājienu, pēc panākuma Dubaijas turnīrā pārvarot arī Dohas WTA 1000 turnīra pirmo kārtu.

Dohas turnīra pirmajā kārtā Ostapenko nepilnas pusotras stundas ilgā cīņā cīņā ar 6-4, 6-2 pieveica Francijas tenisisti Osijēnu Dodā, kura pamatturnīrā iekļuva tikai pēc kvalifikācijas pārvarēšanas. Ostapenko tā bija sestā uzvara pēc kārtas un 11. uzvara pēdējās 13 spēlēs.

Par iekļūšanu Dohas turnīra otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 60 WTA ranga ieskaites punktus 15 080 ASV dolārus, bet nākamajā kārtā viņas pretiniece būs Amanda Aņisimova no ASV.

Ostapenko pēc uzvaras Dubaijas turnīrā ļoti slinki iesāka spēli, ļaujot pretiniecei divreiz lauzt viņas serves geimu un nonākot zaudētājās ar 0-3. Ostapenko tad "pamodās", uzvarēja sešus no septiņiem geimiem, gūstot panākumu pirmajā setā ar 6-4.

Diezgan samocīts Ostapenko sniegums bija arī otrajā setā. Lai gan viņa izvirzījaš vadībā ar breiku 3-1, Ostapenko uzreiz zaudēja savu serves geimu. Pēc tam Latvijas tenisiste gan atkal saņēmās, uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un iekļuva nākamajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!