Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru – Austrālijas atklāto čempionātu – sāks ar spēli pret ukrainieti Dajani Jastremsku, kļuva zināms ceturtdien notikušajā izlozē.

Ostapenko "Australian Open" izlikta ar 17. numuru, bet WTA pasaules rangā ieņem 18. vietu. Jastremska, kas ir Ukrainas ceturtā labākā tenisiste, šobrīd pasaules rangā ir 99. vietā.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim augstākā līmeņa turnīros tikušās tikai vienu reizi – pagājušajā gadā Birmingemas turnīrā ar 3-6, 7-5, 7-5 pārāka bija ukrainiete.

Ostapenko un Jastremskas spēles uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar rumānieti Anu Bogdanu (61. vieta pasaules rangā) vai ungārieti Annu Bondaru (79. vieta pasaules rangā).

Pirms "Australian Open" sezonas sākumā Ostapenko piedalījās divos turnīros Adelaidā. Pirmajā turnīrā Ostapenko uzvarēja Karolīnu Plīškovu, bet pēc tam zaudēja Irinai-Kamēlijai Begu, bet otrajā turnīrā pirmajā kārtā piekāpās Annai Kaļinskajai.

Karjeras laikā Ostapenko septiņas reizes spēlējusi "Australian Open", trīs reizes tiekot līdz trešajai kārtai (arī pirms gada), reizi izstājās otrajā kārtā, bet trīs reizes pamatturnīrā zaudēja jau pirmajā spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!