Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko sestdien Maiami WTA "Premier" turnīra finālā brīžiem bijusi pārlieku agresīva, kā rezultātā nācās ciest zaudējumu, pēc mača atzina tenisiste.

Jau ziņots, ka Ostapenko sestdien Maiami WTA "Premier" turnīra finālā ar 6-7 (5:7), 1-6 zaudēja pagājušā gada ASV atklātā čempionāta uzvarētājai, amerikānietei Sloeinai Stīvensai.

"Brīžiem biju agresīva tad, kad tas nebija vajadzīgs, tomēr spēles sākumā tas nostrādāja. Finālā viss bija pavisam citādāk. Bija lielāks spiediens, un es nerealizēju daudz sitienu, kuri man pirms tam padevās turnīra gaitā," pēc fināla teica Ostapenko.

Nākamnedēļ tenisistes sacentīsies Čārlstonā un Monterejā, bet Ostapenko šajos turnīros nepiedalīsies.

"Tagad varu uzsākt sagatavošanos māla sezonai. Līdz Francijas atklātajam čempionātam ir vēl nedaudz laika, līdz ar to būs iespējas apdomāt, kā aizstāvēt savu titulu," atzīmēja pērnā gada "French Open" čempione Ostapenko.

Ceļā uz finālu Stīvensa uzvarēja tādas slavenas tenisistes kā Garvinje Mugurusa, Angelika Kerbere un Viktorija Azarenka.

"Zināju, ka pret Ostapenko būs daudz jākustas, jo viņai ir spēcīgi sitieni. Pēc uzvaras pirmajā setā izdevās nostabilizēt savu spēli," teica Stīvensa, kura nākamajā nedēļā debitēs ranga pirmajā desmitniekā.

Pašlaik 25 gadus vecā Stīvensa pērn sensacionāli triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Amerikānietei pēc triumfa bija astoņu zaudējumu sērija, kas noslēdzās ar apstāšanos šī gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

"Pērn pēc operācijas pārciešanas ieguvu pavisam citu skatījumu uz lietām. Brīžos, kad neesmu formā vai citi apšauba manu varējumu, izbaudu citas iespējas," skaidroja Stīvensa.

Par Maiami turnīra fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 650 WTA ranga punktus, kā arī 654 380 dolārus (531 000 eiro). Nākamnedēļ gan viņa saglabās pasaules ranga piekto pozīciju, bet uzvara sestdienas mačā būtu ļāvusi pakāpties uz ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!