Foto: F64

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko tikai 30 minūtes pirms Federāciju kausa izcīņas mača uzzināja, ka viņai būs jāspēlē pret vācieti Monu Bartelu, nevis Jūliju Gērgesu, kā bija paredzēts sākotnēji.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisa izlase sestdien Federāciju kausa pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā zaudēja Vācijas izlasei. Latvijas komandas līdere Ostapenko savās vienspēlēs zaudēja gan Andrea Petkovičai, gan Bartelai, taču kopā ar Danielu Vismani izcīnīja uzvaru dubultspēlē.

"Mana pretiniece nospēlēja vienu no labākajiem karjeras mačiem, viņa atsita daudzas bumbas," pēcspēles preses konferencē teica Ostapenko. "Spēlēju labāk nekā vakardien, taču ir dažas lietas, kuras uzlabot."

Sākotnēji bija paredzēts, ka Ostapenko būs jāspēlē pret Gērgesu, tomēr viņas vietā šo maču aizvadīja Bartela. "Bija pārsteigums, ka jāspēlē pret citu pretinieci. To uzzināju 30 minūtes pirms mača. Vismaz uzvarējām dubultspēli," sacīja Ostapenko.

Nākamnedēļ Ostapenko piedalīsies Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīrā, un pirmajā kārtā būs jāspēlē pret citu latvieti Anastasiju Sevastovu, kura šoreiz savainojuma dēļ nespēlēja Latvijas izlasē.

"Tā būs tāda pati spēle, kā citas. Varēšu atkal spēlēt uz māla, kas ir mans mīļākais segums. Štutgartē būs ātrs segums, tāpēc būs interesanta spēle," viņa turpināja. Ostapenko atkārtoti uzsvēra, ka "Arēnā Rīga" ieklātais cietais segums neesot piemērots viņas spēles stilam, jo tas neesot pietiekami ātrs.

Savukārt Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns iepriekš esot saņēmis citu informāciju parSevastovai traumu. "Likās, ka Sevastovas trauma bija nopietna, bet tagad ar viņu viss kārtībā. Žēl, ka viņa nebija šeit," teica Žguns.

Ostapenko pēc trenera Glena Šāpa atlaišanas turpinās strādāt ar savu mammu. "Strādāju ar vairākiem citiem treneriem, taču nejutos ērti. Šobrīd negribu neko mainīt. Mēs pašas zinām, kas jādara, lai uzlabotu spēli. Jāatgūst pārliecība. Tagad spēlēšu uz māla, kas ir mans mīļākais segums," sacīja Ostapenko.

Žguns uzslavēja Latvijas tenisistes par parādīto cīņu: "Aļonai bija līderes loma, kas nav viegla, taču prieks par Diānu Marcinkeviču un Danielu Vismani, kuras nospēlēja ļoti labi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!