Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisa zvaigzne Jeļena Ostapenko ir viena no titula pretendentēm Austrālijas atklātajā čempionātā, kas sāksies pirmdien, uzskata sportistes austrāliešu treneris Deivids Teilors.

Pagājušā gada beigās Ostapenko uz 15 nedēļām nolīga pieredzējušo treneri Teiloru, kurš tenisistes komandā strādās kopā ar sportistes mammu un treneri Jeļenu Jakovļevu. Teilors karjeras laikā trenējis daudzas dāmu tenisa slavenības, lielākos panākumus gūstot ar savu tautieti Samantu Stosuru.

Austrālijas atklāto čempionātu Ostapenko, kura ir planētas septītā rakete, sāks pret 37 gadus veco Itālijas tenisisti Frančesku Skjavoni, kura rangā atrodas 96.vietā, bet savulaik bija pat ceturtā.

Teilors uzskata, ka šī gada Austrālijas atklātais čempionāts dāmu vienspēlēs ir visu laiku neprognozējamākais, jo uz titulu pretendē pat 20 tenisistes, kuru vidū ir arī viņa jaunā audzēkne.

"Tas ir neticami, jo tāda konkurence nekad iepriekš nav bijusi. Parasti ir divas trīs favorītes, kā arī piecas spēlētājas, kuras var sagādāt pārsteigumu, bet šogad vismaz 20 tenisistes, arī Ostapenko, var izcīnīt titulu," Teilora teikto citē Austrālijas laikraksts "The Sydney Morning Herald".

Teilors gan norāda, ka lielākas izredzes tomēr ir tām sportistēm, kuras savā karjerā jau ir uzvarējušas "Grand Slam" turnīrā, vai spēlējušas šāda līmeņa sacensību finālā.

Tāpat austrālietis atzina, ka ir ļoti apmierināts ar pirmajiem iespaidiem par sadarbību ar Ostapenko un viņas komandu. "Saņēmu negaidītu telefona zvanu ar piedāvājumu sadarboties. Bija pagājušas tikai divas dienas, kad beidzu darbu ar Naomi Osaku, taču te nu es esmu. Viss ir lieliski, man ļoti patīk," par jauno izaicinājumu sacīja Teilors.

Treneris uzskata, ka Ostapenko lielākais izaicinājums ir augstā spēles līmeņa noturēšana ilgākā laika posmā. "Nav jautājumu, ka viņa ir ļoti talantīga, taču izaicinājums ir šo līmeni noturēt," bilda Teilors, kurš arī ir patīkami pārsteigts par sadarbību ar Jakovļevu, kuru uzskata par vienu no asākajiem prātiem tenisā.

"Es mīlu tenisu un man patīk sarunāties ar Jeļenu, kurai ir īpaša tenisa uztvere. Jāatzīst, ka man patīk būt šajā komandā," neslēpa Teilors. "Aļona kā tenisiste ir īpaša, jo viņai ir neticama psiholoģiskā noturība, nebaidīties svarīgos mačos," piebilda Teilors.

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa "French Open" izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA "International" turnīrā.

Pērn Ostapenko WTA pamatturnīros guva 48 uzvaras, kamēr gadu iepriekš viņa tika vien pie 19 panākumiem.

Šo sezonu Ostapenko sāka ar lielu ceļošanu. Latvijas tenisiste sezonai gatavojās Rīgā, neilgi pirms Ziemassvētkiem devās uz pārbaudes turnīru Taizemē, tad uz pāris dienām atgriezās Rīgā, lai tālāk dotos uz Kataru, kur aizvadīja pārbaudes spēli ar amerikāņu zvaigzni Serēnu Viljamsu. Turpinājumā viņa devās uz sezonas pirmo turnīru Ķīnā, bet vēl pēc pāris dienām lielā devās uz liela karstuma pārņemto Austrāliju un vairāk nekā 40 grādos pēc Celsija cieta neveiksmi arī sezonas otrajā oficiālajā mačā. Pēc otrās neveiksmes Ostapenko atzina, ka ir nogurusi pēc lielās ceļošanas, bet pēdējās dienas viņai šādā ziņā bijušas daudz mierīgākas.

Kā ceturtdien pavēstīja Austrālijas atklātā čempionāta organizatori, Ostapenko ir viena no piecām tenisistēm, kurai ir teorētiskas iespējas pēc Austrālijas atklātā čempionāta izvirzīties WTA ranga vadībā. Viņas izredzes gan ir ļoti nelielas un, lai to paveiktu, Latvijas tenisistei ne tikai jāiegūst tituls, bet jācer, ka pārējās konkurentes zaudēs salīdzinoši ātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!