Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien ar uzvaru noslēdza WTA sezonas noslēguma turnīru, un viņa nākamajā sezonā cer būt daudz spēcīgāka, intervijā WTA žurnālistiem sacīja pati sportistes.

Jau vēstīts, ka Ostapenko ar rezultātu 6-3, 6-1 pārliecinoši pārspēja čehieti Karolīnu Plīškovu, kura WTA finālturnīrā pirms tam izcīnīja divas uzvaras un garantēja vietu pusfināla. Savukārt Ostapenko pēc zaudējumiem Garvīnei Mugurusai un Venusai Viljamsai vairs nevarēja pretendēt uz vietu pusfinālā.

"Šodien kortā devos, lai izbaudītu spēli, jo tas bija mans pēdējais mačs Singapūrā un šajā sezonā. Tas bija lielisks veids, kā noslēgt sezonu," video intervijā WTA pārstāvjiem teica Ostapenko. "Es domāju, ka kopumā šonedēļ spēlēju labi. Pirmajā spēlē es biju nedaudz saspringta, pirmās spēles parasti ir grūtākās. Pret Venusu man nedaudz nepaveicās, jo mēs spēlējām trīs stundas. Lai arī tajā spēlē zaudēju, es daudz iemācījos."

"Ceru, ka nākamajā gadā varēšu atgriezties daudz spēcīgāka. Tagad centīšos atpūsties, aizvadīt labu sagatavošanās posmu un nākamo sezonu sākt ar lielisku tenisu," apņēmības pilna bija Latvijas sportiste.

Savukārt Plīškova neslēpa, ka viņai visa mača garumā klājies grūti: "Sāku labi, bet tad neizmantoju pāris breikbumbas. Ja tās realizētu, varētu būt citādāk, tomēr bija grūti piespiest sevi un spēlēt savu labāko tenisu, jo zināju, ka jau esmu kvalificējusies pusfinālam."

"Šodien Ostapenko spēlēja apbrīnojami un labi sita bumbiņas. Es šai spēlei nebiju pat par 50 % gatava. Vēlos aizmirst šo spēli un virzīties uz priekšu, jo sestdien man būs daudz svarīgāks mačs," teica Čehijas tenisiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!